Afbeelding
BDU

Buurtbemiddelaars zetten zich in voor doorstart

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Buurtbemiddeling in Leusden wil proberen een doorstart te maken. In de media zijn berichten verschenen dat Buurtbemiddeling er mee stopt. Feit is dat de partijen die Buurtbemiddeling financierden, te weten de Gemeente Leusden en de Woningstichting, ondanks tevredenheid met de resultaten, hun subsidie sterk hebben verlaagd.

Deze subsidie was nodig om de kosten van het salaris van de parttime coördinator buurtbemiddeling in Leusden te betalen, foldermateriaal te drukken en scholing aan de vrijwillige buurtbemiddelaars te bieden.

De vrijwillige buurtbemiddelaars zijn alle tien gemotiveerd om verder te gaan met Buurtbemiddeling in Leusden, omdat duidelijk is gebleken dat ze voorziet in een behoefte. Jaarlijks doen zo'n zestig inwoners een beroep op deze hulp, in totaal zijn al ruim 250 Leusdenaren ondersteund, plus vaak hun buren.

Omdat coördinatie van Buurtbemiddeling noodzakelijk is bij vrijwilligerswerk, is het verzoek gedaan aan de coördinator Buurtbemiddeling Amersfoort om die taak over te nemen. Dit is goedkoper dan een eigen coördinator in Leusden. De coördinator in Amersfoort is hiertoe bereid, mits de financiering rond komt. De bijdrage van gemeente en Woningstichting is ook dan niet toereikend. Ze komen nog 5000 euro tekort. Vandaar dat de Buurtbemiddelaars op zoek zijn naar sponsoren die - zonder eigen belang - een aanvullende subsidie willen geven, omdat zij het idee van een vrijwillige inzet door bemiddelaars, ten behoeve van de Leusdense samenleving, ondersteunen.

Voor eventuele vragen of een reactie kunnen belangstellenden mailen naar buurtbemiddeling@welzijnleusden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie