Vrijwilligers gezocht voor Groot Zandbrink

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

LEUDSDEN - De agrarische natuur- en milieuvereniging Vallei Horstee zoekt vrijwilligers die willen meehelpen om de monumentale boerderij Groot Zandbrink uit te bouwen tot groen activiteitencentrum. Geïnteresseerden kunnen op 27 januari of 4 februari tijdens een rondleiding op de boerderij meer te horen over de mogelijkheden.

Boerderij Groot Zandbrink is een rijksmonument en een pareltje in het agrarische cultuurlandschap van de gemeente Leusden. Velen kennen de karakteristieke hoeve op de hoek van de Postweg en de Asschatterweg. Vallei Horstee is samen met de Stichting Behoud Oude Werktuigen en andere partners bezig om op deze plek een agrarisch belevingscentrum te maken voor jong en oud. Op de akkers rond de boerderij zal op nostalgische wijze worden geploegd, gezaaid en geoogst. Er komt een historische groentetuin en regelmatig zijn er bijzondere activiteiten zoals de wedstrijd 'ploegen met paarden' die op 21 april weer gepland staat. Groepen scholieren en andere belangstellenden kunnen op Groot Zandbrink en bij boeren in de omgeving kennis gaan maken met het oude en vooral ook met het moderne boerenwerk. Zo zien en ervaren zij waar het voedsel vandaan komt.

Voor de activiteiten worden extra vrijwilligers gezocht. Er zullen gidsen worden opgeleid om rondleidingen te verzorgen. Verder zijn mensen welkom die lekker de handen uit de mouwen willen steken, of die goed kunnen organiseren. Er zijn vele mogelijkheden en de taken en tijdsinzet worden flexibel ingevuld. Mensen die interesse hebben kunnen op twee momenten geheel vrijblijvend terecht voor een rondleiding op Groot Zandbrink aan de Postweg 2: vrijdag 27 januari om 14.00 uur en zaterdag 4 februari om 10.00 uur. Vooraf aanmelden via een email naar info@valleihorstee.nl wordt op prijs gesteld maar hoeft niet. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Hans Veurink, telefoonnummer 06 53701000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie