Ingezonden: verkeersdrempels

8 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Hanneke van Asperen - De Valk maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in Leusden-Zuid. Ze schreef een ingezonden brief.

Beste gemeente,

Na de komst van de Tabaksteeg is er veel veranderd is het oude bestaande Leusden-Zuid. Hoewel de wijk Tabaksteeg erg mooi is geworden en ook de voorzieningen erg praktisch zijn, is ons beloofd weinig tot geen sluipverkeer binnen de wijken te hebben. De afgelopen twee jaar hebben wij als bewoners van de van Diepenheim Scheltuslaan dit anders ervaren. Deze weg dient als sluiproute binnendoor richting de Arnhemseweg en terug.

Wij ervaren hier veel overlast door. Niet alleen door de hoeveelheid verkeer die dramatisch is toegenomen, maar helaas wordt er ook ontzettend hard gereden en zien we er op toe hoe het elke keer weer bijna fout gaat in de onoverzichtelijke bochten. We durven bijna onze kinderen niet meer alleen naar school te laten fietsen over deze weg, aangezien mijn dochter laatst al is afgesneden en ten val is gekomen. De automobilist reed hard door!

Ooit is in Leusden Zuid een enquête gehouden. Meerdere inwoners van Leusden-Zuid hebben aangegeven gebaat te zijn bij het leggen van verkeersdrempels in de van Diepenheim Scheltuslaan. De bocht in de kruising Van Boetzelaerlaan, met Scheltuslaan is hier het hardst aan toe.

Helaas is hier niets mee gedaan.

We zijn het zat. Na zelf een verkeersmaatje met Slow neergezet te hebben, vinden we nu dat de gemeente hier wat aan moet doen. Het duurt ons nu te lang.

We horen graag wat uw reactie hierop is.

Groet,

Hanneke van Asperen - De Valk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie