Sinterklaasactie voedselbank

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Vrijdag 23 november kregen de ouders voor de kinderen van de voedselbank, jutezakken vol pakketjes met hierin cadeautjes chocoladeletters en snoepgoed. Klanten van de voedselbank hebben het initiatief erg gewaardeerd. 'Wordt het toch nog een leuke sinterklaas' was een reactie. De mensen waren verbaasd, verbluft, fantastisch, verwonderd dat dit allemaal voor hen werd gedaan en vaak met tranen in de ogen. Ze willen jullie hartelijk bedanken voor alle cadeaus. ,,Daar krijg je een heel warm en dankbaar gevoel bij dat er zo naar mensen wordt omgezien. En gelukkig zijn dat er nog veel.''

Het is bijzonder hoe enorm goed de actie is opgepakt. Gezinnen die samen met de kinderen een mooie doos hebben samengesteld. Hele knutselwerkjes op de doos. Originele gedichtjes. Een gezin die het zelf niet makkelijk heeft die een enveloppe met geld heeft gedoneerd. De jongeren bij De IJsbreker hebben de handen uit de mouwen gestoken en heel erg veel moois verzameld voor kinderen in alle leeftijden. Ook bedrijven zijn actief geweest. Bij Finance Leusden is een enveloppe rond gegaan. Kinderopvang Humanitas vestiging Leusden en Amersfoort hebben velen pakketten gemaakt. Daarin is te zien dat mensen er heel veel moeite voor hebben gedaan.

Vaak is de vraag gesteld of mensen meer voor de voedselbank kunnen betekenen. Er is zeker meer hulp nodig. Geld is altijd welkom en kan gestort worden op de rekening van SMBL 1461 56 811 bij de Rabobank onder vermelding van voedselbank Leusden. Ook babyartikelen (luiers) zijn erg schaars. Waar mensen ook mee kunnen helpen is hun lege cartridges inleveren bij de Bruna. De opbrengst wordt door de Bruna geschonken aan de Voedselbank. Kleding kan bij de kledingbank Amersfoort worden ingeleverd. Speelgoed kan naar de speelgoedbank Amersfoort. Ook kunnen belangstellenden voor de kinderen, stichting Jarige Job steunen. De voedselbank Leusden maakt hier gebruik van. Op vrijdagochtend tussen 10 en 11 uur kan er ook in de koningshofkerk in Leusden voedsel worden ingeleverd.

Voedselfocus Leusden/Woudenberg: www.smbl.nl, rekening van SMBL 146156 811 bij de Rabobank onder vermelding van voedselbank Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie