'De Wonderkerstboom' unieke actie voor goede doelen

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Kort geleden ging de landelijke verkoopactie 'De Wonderkerstboom' van start. Dit gebeurt door verkoop van het gelijknamige kinderboek. Het kost €9,95, waarvan €5,- bestemd is voor diverse goede doelen zoals Kinderkankerfonds KIKA en UNICEF maar ook voor clubs en verenigingen.

In Leusden heeft winkeliersvereniging De Hamershof december uitgeroepen tot Wonderkerstboommaand. In de Passage zullen vanaf 8 december kinderactiviteiten plaatsvinden rondom de grote (wonder)kerstboom. De opbrengst van de actie in Leusden gaat naar het theater De KinderTuin.

De actie is het initiatief van de Leusdense dichter/schrijver Max Bremer. Hij is tevens uitgever van het boek en liet het illustreren door zijn plaatsgenoot, de kunstenaar Erik Visser. Bremer, die zijn dochter verloor door kanker, geeft het boek uit zonder winstoogmerk. Het bijzondere hiervan is dat elke organisatie met een maatschappelijk/cultureel doel kan mee profiteren. Dit zijn naast de bekende grote goededoelenorganisaties ook clubs/verenigingen, kerken, scholen en stichtingen.Zij kopen de boeken tegen kostprijs bij de uitgever en organiseren hun eigen verkoop tegen de vastgestelde boekenprijs. De formule is vergelijkbaar met de Grote Clubactie zonder loten maar met een fraai geïllustreerd kinderboek op rijm.

Particulieren kunnen het boek kopen bij de boekhandel en bij V&D. Een prachtig geschenk voor de feestdagen. De opbrengst elders in Nederland gaat naar KIKA in het kader van de actie 'Sta op tegen kanker'.

De actie verloopt zeer succesvol. Inmiddels zijn er al duizenden boeken verkocht.

Uitgeverij Intermens Publishers, ISBN 978-90-806815-0-7

www.dewonderkerstboom.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie