Ingezonden: Jeu de Boules

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Met plezier las ik de ingezonden reactie van Edwin Brilman in de Leusder Krant van 23 januari 2013. Hij uit daarin zijn verbazing over het voor hem onbegrijpelijke sportverslag van een of ander toernooi. Het verslag zelf teruglezende heeft hij helemaal gelijk! Ik wil hem daarom graag alsnog uit de droom helpen.

Het verslag gaat over een jeu-de-boulestoernooi. Dit toernooi wordt elke maand bij de Jeu de Boulesclub De Hakhorst in Leusden gehouden. Al jaren mogen wij daarvan verslagen in de Leusder Krant zetten. Ook van onze andere 3 tot 4 jeu-de-boulestoernooien per maand maken wij verslagen die vaak door de Leusder Krant worden gepubliceerd. Wij zijn de BDU daarvoor zeer erkentelijk!

Toegegeven, voor een argeloze lezer zijn die berichten misschien niet bijster interessant. Voor een verrassend groot deel van de Leusdense bevolking zijn ze dat echter beslist wel. Wij zijn namelijk met onze 300 leden de grootste jeu-de-boulevereniging in Nederland. En veel leden, oud-leden en familieleden lezen met interesse en plezier wie er nu weer goed of minder goed bij ons op een toernooi gespeeld heeft. Zelfs uit een uithoek als Amsterdam krijg ik soms de reactie: ,,Hé pap, vorige week (g)een prijsje gewonnen?''. In ieder geval wordt er in brede kring met winnaars en verliezers meegeleefd.

Edwin Brilman begint zijn reactie met de opmerking dat hij al jaren een geïnteresseerd lezer van de Leusder Krant is. Toch heeft hij in al die jaren de verslagen over onze jeu-de-boulestoernooien kennelijk gemist of over het hoofd gezien. In ieder geval kon hij het (voor buitenstaanders onduidelijke) verslag niet duiden. Mede als dank voor zijn opmerkzame reactie nodig ik Edwin Brilmans dan ook uit om een keer bij onze club te gast te zijn. Hij zal dan niet alleen zelf kunnen zien hoe leuk het is om bij onze club jeu-de-boules te spelen, maar hij weet dan ook wat een uitslag als 3/+23 betekent en waarom soms zelfs de beste spelers een aanmoedigingsprijs kunnen krijgen! Maar om aangemoedigd te worden moet je er natuurlijk wel zijn. Een berichtje van hem naar info@jbcdehakhorst.nl en alles komt prima voor elkaar.

Peter van Wermeskerken,

voorzitter JBC De Hakhorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie