Trim en Toerclub Leusden start kennismakingscursus racefietsen voor vrouwen

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Woman On Wheels! (WoW!) is een kennismakingscursus racefietsen voor vrouwen georganiseerd door de Trim en Toerclub Leusden (TTL). Trimmen en toeren op de racefiets is een uitstekende manier om in groepsverband te bewegen en van de natuur te genieten. Er zijn steeds meer vrouwen die op de racefiets lekker willen toeren in een groep maar vaak is er een drempel om dit te gaan doen. De racefiets is te onbekend en het is moeilijk om aansluiting te krijgen bij bestaande fietsgroepen. De fietsers in die groepen zijn vaak al getraind en kunnen langere tijd een hogere snelheid volhouden met elkaar.

WoW! is speciaal bedoeld voor vrouwen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met racefietsen. In een cursus van zes weken staat het verbeteren van de fietstechniek en de conditie van de deelnemers centraal. Na afloop van de cursus is de deelnemer instaat om een toertocht te fietsen en aan te sluiten bij een van de fietsgroepen van TTL. De groep kan na de cursus er ook voor kiezen om als groep aan te sluiten bij TTL en bijvoorbeeld wekelijks met elkaar de ladies ride te fietsen om de calorieën de baas te blijven en met elkaar systematisch te werken aan conditieopbouw .

WoW! is gebaseerd op het Fiets-Fit programma van de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) en wordt ook door de NTFU ondersteund. Tijdens de cursus zijn de deelnemers verzekerd. TTL en Fiets-Fit staan garant voor deskundige enthousiaste instructeurs die de cursus leiden. Tijdens de cursus komen op speelse en uitdagende wijze alle facetten van de wielersport aan bod. Daarbij gaat het om de volgende onderdelen:

* de juiste zithouding, afstelling van de fiets, materiaalkennis (hoe werkt een racefiets) kledingadviezen

* trap en stuurtechniek

* schakelen en remmen

* bochtentechniek, klimmen en dalen

* het fietsen in een groep of in een peloton

* veilig en verantwoord fietsen ( we zijn niet alleen op de weg)

* duur- en intervaltraining, herstel, krachtopbouw, voeding

De deelnemers krijgen gedurende de cursus individuele coaching op specifieke aandachtgebieden, dat kan per persoon verschillend zijn. Tijdens de cursus wordt een logboek bijgehouden waarin soort training, trainingsduur en gereden kilometers geregistreerd wordt. Hierdoor krijgt de deelnemer zicht op het trainingsprogramma en kan men na de cursus de trainingen zelfstandig voortzetten. Uit oogpunt van veiligheid en individuele coaching wordt de groep klein gehouden: er is plek voor maximaal 12 deelnemers. De cursus beslaat zes weken, wordt op zondagochtend gegeven en start half maart. Vanaf 30 maart (dan start de zomertijd) wordt ook de dinsdagavond aan het programma toegevoegd.

Start: 17 maart op zondagochtend (10.00 - 12.00 uur) en vanaf 2 april ook dinsdagavond.

(19.00 - tot schemertijd). Startlocatie: Tenuta, Prinses Maximaplein 80, Leusden Zuid voor maximaal 12 vrouwen, leeftijd vanaf 16 jaar. Materiaal: eigen racefiets inclusief drinkbidon, fietskleding, helm, reserve binnenband. Kosten: € 37,50, dit is inclusief verzekering.

Informatie: e-mail wowTTL@hotmail.com, telefonisch: 06 22 39 77 29

Organisator: Trim en Toerclub Leusden: www.toerfietsleusden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie