Kunstgebouw Leusden geopend

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

Mevrouw Oskam overhandigde symbolisch de sleutel van het pand aan Arie Keijzer, directeur van Scholen in de Kunst. Vervolgens onthulde zij het bord met de nieuwe naam.

Nieuwe naam Muziekschool onthuld LEUSDEN - Zaterdag 6 september vond in het bijzijn van wethouder Joyce Oskam de feestelijke openingsceremonie plaats van het Kunstgebouw Leusden. Kunstgebouw Leusden is de nieuwe naam van de Muziekschool Leusden.

In haar speech blikte zij terug op het intensieve overleg dat de gemeente Leusden en Scholen in de Kunst ruim een jaar geleden startten om te komen tot een vorm van muziekonderwijs in Leusden die aansluit bij de gemeentelijke visie en doelstellingen. In deze nieuwe vorm zullen meer mensen in Leusden van muziekonderwijs gebruik kunnen maken. Zo zal vanaf 2009 een uitgebreid programma in het basisonderwijs worden gelanceerd.

Oskam toonde zich ook tevreden dat het gelukt is het gebouw aan de Eikenlaan te behouden voor Leusden, zodat er nu een plek is waar niet alleen muziekonderwijs, maar ook andere kunstzinnige activiteiten een plaats kunnen vinden.

De Blaaskapel van Muziekvereniging Lisiduna en saxofoonmuziek van de getalenteerde 17-jarige Menno Smallenbroek zorgden voor de muzikale omlijsting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie