Basisschool Het Startblok in sinterklaassfeer

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

Anne Jet Plomp (11) en Saskia van Hamersveld (11) uit groep 8 weten alles van de prachtige versiering in hun school. Beiden vertellen honderduit. Als eerste laat Anne Jet de prachtige stoomboot zien die midden in de school staat. Die is zo groot, daar kan de Sint makkelijk mee terug naar Spanje varen. Met een ruimtelijk gebaar maakt ze duidelijke dat het de bedoeling is dat de boot naar de iets verderop gebouwde aanlegsteiger moet gaan varen. Of dat ook werkelijk kan? Daar zijn de twee meiden niet helemaal zeker van maar handig veranderen ze van onderwerp en vertellen verder over de paardenstal voor Americo die voorzien is van een naambord, stro en zelfs al paardenmest bevat. De hele school is tot in de kleinste details in Sinterklaassfeer. In de gangen hangen wortels, aan de muur alle letters van het alfabet in als chocoladeletters, in nisjes zijn stillevens gemaakt door de leerlingen en ook de ramen zijn versierd. Zelfs de rode ballonnen die dit jaar zo belangrijk zijn voor Sinterklaas zijn teruggevonden in de school. Bij de kleuters, zo laten de meiden enthousiast zien, staat een luie stoel en zelfs een bed voor Sinterklaas. De klassen hebben allemaal een echte kachel. Geen centrale verwarming, nee zo’n ouderwetse potkachel waar de kinderen hun schoen kunnen zetten. Dat is inmiddels natuurlijk gebeurd en Saskia legt uit dat de pieten voor een verassing hadden gezorgd. ,,‘s Nachts hebben de pieten de hele school bespannen met allemaal kleine draadjes.” Ze verduidelijkt: ,,En toen moesten de kinderen, ouders en zelfs de juffen overal tussendoor kruipen.” Anne Jet en Saskia kunnen er smakelijk om lachen, hun geloof in Sinterklaas wordt met nuance gebracht. Immers zijn er ook nog andere kinderen in de buurt als ze alle mooie versiering laten zien. En natuurlijk werken de twee meiden volop mee om alles zo spannend mogelijk te laten verlopen voor alle kinderen.

ACHTERVELD - Sinterklaas krijgt in Achterveld een warm welkom de komende week. Op basisschool Het Startblok hebben de kinderen hun school helemaal in de sfeer van de goedheiligman uit Spanje versierd.

door Arnoud Spaaij

Dat belooft de komende dagen nog veel voor de leerlingen. Ze hebben er heel veel werk van gemaakt. Sinterklaas moet bij zijn bezoek aan het Startblok vrijdag wel erg blij zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie