Puupenkoppen ‘dweilen met kraan open’

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Vrijdagavond 20 februari wordt het weekend geopend met het grote carnavalsfeest van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Dit feest vindt plaats in het 100 gram Gebouw, in het dagelijks leven Ons Gebouw aan de Hessenweg 212. Op deze avond wordt de belangrijkste prijs van De Puupenkoppen uitgereikt: de Krentenpuup. Deze onderscheiding is voor een persoon (of een groep personen) die zich op één of andere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het dorp. Helaas is deze avond compleet uitverkocht.

ACHTERVELD - Vanaf vrijdag 20 februari gaat het carnavalsfeest in Achterveld weer van start. Traditiegetrouw zal op vrijdagochtend om 11 over 11 de sleuteloverdracht plaatsvinden (in het 100 Gram Gebouw), waarbij de sleutel van de gemeente wordt overgedragen van burgemeester Broekhuis aan Prins Teun van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Hij zal het hele weekend de scepter zwaaien in Achterveld, wat vanaf vrijdag 20 februari is omgedoopt in Puupenkoppenland.

Op zaterdagmiddag 21 februari is het Kindercarnaval plaatsvinden in cultureel centrum De Moespot. Aanvang 14.30 uur.

Zondagmiddag 22 februari om 13.00 uur vertrekt de optocht van Puupenkoppenland vanaf het terrein van Gebr. De Vor. De optocht gaat door het dorp via onder andere de Hessenweg, langs Huize Pruumtabak (Zorgcentrum Huize St. Joseph), Ruurd Visserstraat en Walter van Amersfoortstraat om uiteindelijk weer te eindigen op de Hessenweg bij de kerk. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur op de Hessenweg bij de kerk en De Roskam.

Maandagavond 23 februari is het Tienercarnaval in De Moespot. Kinderen vanaf 10 t/m 16 jaar zijn welkom. Aanvang 19.30 uur. De entree bedraagt € 3,50, dit is inclusief 1 consumptie. Op deze avond zal de drive-in show zijn best doen om er een spetterende avond van te maken. Voor info 06-51116225.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie