Dodenherdenking bij Stenen Man

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Op 4 en 5 mei kunnen kinderen gratis de nieuwe brochure voor kinderen krijgen op Kamp Amersfoort. De normale prijs is één euro. De stichting heeft de nieuwe uitgave gemaakt omdat een brochure voor kinderen tot nog toe ontbrak.

AMERSFOORT/LEUSDEN - De door de gemeenten Amersfoort en Leusden georganiseerde 4 mei herdenking start om 19.00 uur met het luiden van de appèlklok op de gedenkplaats van Kamp Amersfoort. Aansluitend is er twee minuten stilte. Vervolgens worden kransen en bloemen gelegd bij de Stenen Man. Daarna vertrekt de stille tocht naar de begraafplaats Rusthof waar om 20.00 uur twee minuten stilte is.

Op 4 en 5 mei zijn elk uur voor belangstellenden gratis rondleidingen over het voormalige kampterrein. De rondleidingen worden gegeven door ervaren gidsen van het Gilde te Amersfoort.

Lespakketten

Kamp Amersfoort stelde al lespakketten ter beschikking die in de klas te gebruiken zijn. Vooral het kofferproject is een succes, sinds de provinciale organisatie Kunst Centraal het pakket aanbiedt is de afname ervan verdubbeld.

Authentiek materiaal

Vrijwilligers van Kamp Amersfoort hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan twaalf extra koffers met authentiek materiaal uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog samen te stellen. Met de brochure kunnen kinderen vanaf tien jaar nu ook individueel aan de slag met Kamp Amersfoort. Voor gebruik in de klas (groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het vervolgonderwijs) is een lesbrief ontwikkeld. De lesbrief is vanaf 6 mei te downloaden vanaf www.kampamersfoort.nl.

Nationaal Monument Kamp Amersfoort is van april tot en met september op werkdagen geopend van 9 tot 17 uur. In het weekend en op feestdagen van 13 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Loes van Overeemlaan 19 (voorheen Appelweg), 3832 RZ Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie