Taart voor winnend ontwerp groen schoolplein De Heerd

16 mei 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - De komende twee jaar staat er een heleboel te gebeuren op Basisschool de Heerd. De twee schoolpleinen van de Heerd, gelegen aan de Berkelwijk zullen worden omgebouwd tot groene pleinen.

De school heeft samen met een groep enthousiaste ouders ervoor gekozen om de grijze tegel massa te willen omtoveren tot een ruimte waar kinderen groen en natuur kunnen beleven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in een natuurlijke omgeving spelen en leren, vreedzamer met elkaar omgaan, een betere concentratie ontwikkelen en een realistischer beeld krijgen van de natuur. Doordat OBS De Heerd al enige tijd intensief werkt met het concept van 'de Vreedzame School' sluit een groene speel- en leeromgeving erg goed aan bij de visie en werkwijze van de school.

Het ontwerp en de toekomstige aanleg zal helemaal gebeuren door vrijwilligers, ouders en leerkrachten. Alle hulp, steun en sponsoring is natuurlijk van harte welkom om deze droom te helpen verwezenlijken.

Na maanden van studie, vooronderzoek en ouderavonden door de werkgroep, was het nu aan de kinderen om input te geven over hun eigen schoolpleinen. De kinderen hebben meegedaan aan een wedstrijd waarbij ze een taart konden winnen voor het meest originele ontwerp. Bij de beoordeling is niet gekeken naar haalbaarheid maar vooral naar creativiteit. Alle ontwerpen zijn ingeleverd bij de architect en worden meegenomen in het uiteindelijke plan.

Uit elke groep was een winnend ontwerp; uiteindelijk heeft de nieuwe directeur, Jolien Brouwer, Aisha en Larissa als winnaars uitgekozen. Zij kregen een taart cadeau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie