foto uit expositie
foto uit expositie Tessa Lankester

033 Fotostad toont fototalent Amersfoort Leden fotoclubs exposeren met Wondere Wereld in het Rietveldpaviljoen

22 juli 2021 om 11:39 Lokaal Deel je nieuws

Van 5 tot en met 29 augustus 2021 tonen de leden van vijf Amersfoortse fotoclubs hun werk in de expositie Wondere Wereld in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. De fotografen hebben als uitdaging gekregen om een foto te maken waarbij creativiteit en kunstzinnigheid een grote rol speelt. Curator en fotograaf Tom Meerman heeft de inzendingen beoordeeld en een ruime selectie gemaakt.

Fotokring Eemland, Fotoclub Keistad, Keistad Fotocollectief, fotogroep Deeez! en Zone V hebben veel leden, die zich afzonderlijk gespecialiseerd hebben in hun eigen tak: landschap, macro, portretten, steden of andere disciplines. Voor deze expositie hebben de fotografen hun creatieve talenten moeten aanboren. Na een inspirerende lezing Tom Meerman zijn er ruim 170 foto’s en videopresentaties ingeleverd. ‘Het resultaat is fantastisch,’ laat Tom Meerman weten. ‘Van alle leden van de vijf Amersfoortse fotoclubs zijn er meer dan 90 foto’s en video’s te zien. Zij laten met hun fotografische beeldtaal hun creatieve fantasie los op de elementen. Vast wordt vloeibaar, koud wordt heet, klein wordt groot, geest wordt vorm, gedachte wordt manifest. De fotografen maakten het onzichtbare tastbaar. Het vooroordeel over amateurfotografen wordt met deze expositie volledig weggenomen. Het publiek zal verrast zijn.’

Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort, is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,50. In verband met de corona- maatregelen moeten bezoekers via de website www.033fotostad.com vooraf een tijdslot reserveren. Indien er plaats is, kun je ook ter plekke registeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie