Afbeelding
SDVH

Mooiste Volkswagenbussen komen naar Leusden voor Bus tot Buzz Tour

25 mei 2022 om 14:26 Activiteiten

LEUSDEN De Volkswagen-bus wordt dit jaar 75 jaar en de Volkswagen ID. Buzz, een elektrische Volkswagenbus komt op de markt. Het jubileum en de komst van de elektrische bus worden gevierd met een tour van de 75 mooiste Volkswagenbussen door Nederland. Op 1 juni verzamelen de bussen in Leusden om aan de ‘Bus tot Buzz Tour’ te beginnen. 

De meest bijzondere bussen van Nederland komen vanaf 8.00 uur binnenrijden via de Ben Ponbaan. De organisatie probeert de overlast voor het overige verkeer te beperken door de verkeersstroom in goede banen te leiden. 

Vanaf 9.30 uur vertrekken ze via de poort van Pon’s Automobielhandel aan de Zuiderinslag op weg voor de tour. De stoet met busjes rijdt langs verschillende plekken op zoek naar de geschiedenis van de Volkswagen-bus. 

BEN PON Volkswagen en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de geschiedenis van de Volkswagen-bus begon met een idee van Ben Pon. Op 23 april 1947 bezocht hij de Volkswagen-fabriek in Duitsland en liet een simpele schets in zijn agenda zien. Hij overtuigde Volkswagen ervan dat er in Nederland grote behoefte was aan praktische bestelbusjes. De rest is geschiedenis, want niet veel later rolden de eerste Transporters van de productielijn. De schets van Pon behoort inmiddels tot de collectie van het Rijksmuseum.

(Foto: SVDH)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie