Afbeelding
Bibliotheek Eemland

Gratis digitale cursussen en hulp in de Bibliotheek

5 september 2022 om 10:03 Activiteiten

LEUSDEN Stichting Lezen en Schrijven organiseert donderdag 8 tot en met woensdag 14 september samen met gemeenten en organisaties door heel het land de Week van lezen en schrijven. De Stichting roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Bibliotheek Leusden biedt daarom verschillende computercursussen aan.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Omdat digitale vaardigheden tegenwoordig zo belangrijk zijn om mee te kunnen doen in de samenleving, besteedt DigiTaalhuis Leusden hier deze week extra aandacht aan met de campagne Digitaal meedoen! In de Bibliotheek kun je gratis een cursus volgen en krijg je hulp bij digitale vragen. 

CURSUS Als je nog nooit op een website hebt gekeken of een mail hebt verstuurd omdat je niet weet hoe dit moet, dan is de eerste stap een computercursus voor beginners. In de Bibliotheek is deze cursus gratis en in eigen tempo te volgen. Zo kan elke deelnemer de tijd nemen om te wennen en te oefenen. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen waar nodig en de sfeer is gezellig. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of door te bellen naar 033-4631914. 

IDO Wie al wel digitale ervaring heeft, maar vastloopt als het gaat om de digitale overheid, kan langskomen tijdens het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek. Het IDO is te bezoeken op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Leusden. De medewerker van de Bibliotheek kijkt dan mee en geeft informatie. Het IDO is gratis voor iedereen, of je lid bent van de Bibliotheek of niet. 

DIGITAAL HULPPLEIN Wie wel een digitale vraag heeft maar het gaat niet om de digitale overheid, kan terecht bij het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek. De vrijwilligers kunnen helpen met vragen over de computer, maar ook met vragen over een smartphone of tablet. Ook het Digitaal Hulpplein is gratis en is te bezoeken op maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Leusden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie