Afbeelding
Werkgroep Voedselbos Leusden

Herfstfeest bij Vlinder- en bijentuin en Voedselbos

27 september 2022 om 08:24 Activiteiten

LEUSDEN De Vlinder- en bijentuin en Voedselbos Leusden houden zaterdagmiddag 15 oktober weer een Herfstfeest.

Er staan in Voedselbos Leusden veel bomen en struiken die maar weinig mensen kennen volgens de werkgroep Voedselbos. ,,Zo zijn dit najaar de eerste bessen geoogst van de herfstolijfwilg. Deze bijzondere struik groeit hard en geeft rode bessen. Om zo te eten zijn ze best zuur, maar verwerkt in een jam zijn ze heerlijk.” Bezoekers van het herfstfeest kunnen olijfwilgbessenjam en andere jams uit het voedselbos proeven op verse kastanjeflensjes en zelfgebakken taart. Er is ook pompoensoep en brandnetelsoep.

Vrijwilligers van het voedselbos geven tijdens het herfstfeest rondleidingen. Welke bomen en struiken zijn er geplant, wat valt er over een paar jaar te oogsten, wat kun je daarmee voor lekkers maken, waarom staan er ook zoveel wilde planten en wat voor dieren leven er?

CREATIEVE ACTIVITEITEN Allerlei bessen zijn verwerkt tot jam, gelei en sapjes, die ook te koop zijn, maar er zijn inmiddels niet zo veel potjes en flesjes meer. Er zijn ook creatieve activiteiten voor jong en oud. Voor kinderen is er een workshop stenen schilderen. Ook kunnen zij van een terracotta bloempot een kleurrijk insectenhuisje maken en op andere creatieve manieren bezig zijn met vlinders en bijen.

Aan de bloementafel in de vlindertuin kunnen bezoekers leren hoe ze van veldbloemen, gecombineerd met takjes en besjes uit het bos of uit eigen tuin, een bloemstuk kunt maken.

Bij de honingtafel kunnen ze honing en lekkernijen met honing proeven van de imkers die in de Vlinder- en bijentuin hun kasten hebben staan. Verder is er informatie over het leven van vlinders en bijen. De vrijwilligers en imkers vertellen er graag over.

Het Herfstfeest op 15 oktober 2022 is van 13.00 tot 16.00 uur. De Vlinder- en bijentuin en Voedselbos Leusden zijn te bereiken via het Vlinderpad, op de hoek van de Heiligenbergerweg en de Groene Zoom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie