Afbeelding
Hetty Heijne

Veel animo gratis fitheidstest voor 60-plussers

26 maart 2023 om 15:47 Activiteiten

LEUSDEN Afgelopen zaterdag werd er in De Korf een gratis fitheidstests afgenomen bij 73 senioren uit de gemeente Leusden. De inwoners kregen onder meer inzicht in hun bloeddruk, gewicht, kracht en evenwicht. Na de test kregen zij een persoonlijk gesprek over de test en de beweegmogelijkheden in de gemeente.

De test was een initiatief van Leusden in Beweging (buurtsportcoaches en Platform Sport en Bewegen) in samenwerking met Fysiotherapie De Tolgaarde, lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders om senioren in de gemeente in beweging te krijgen. ,,We hebben een boekje met verschillende sporten voor jongeren in Leusden (Sjors Sportief red.), maar we hebben nu ook het ‘Max Vitaal’ boekje voor senioren gemaakt”, vertelt buurtsportcoach Marjolein de Vries. ,,Hierin staan verschillende sportactiviteiten in en om Leusden voor 60-plussers. Dit boekje is naar 4600 huishoudens gestuurd in de leeftijd tussen de 60 en 75 jaar, waarbij tevens ingeschreven kon worden voor de gratis fitheidstest”. 

Er bleek veel animo voor de test te zijn; de aanmeldingen bleven binnenkomen en er werd zelfs nog een reservelijst gemaakt. Wethouder Wim Vos kwam deze dag tevens langs om te praten met de aanwezige senioren en om zijn eigen fitheid te laten testen. ,,Het is goed om te zien hoeveel 60-plussers zich hebben opgegeven. Bewegen is belangrijk om gezond ouder te worden”, aldus wethouder Vos.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie