Sportstimuleringsprogramma Max Vitaal
Sportstimuleringsprogramma Max Vitaal Cultuur- en Sportstimulering

Stimuleringsproject Max Vitaal moedigt senioren aan om fit en actief te blijven

6 februari 2023 om 18:20 Sport Deel je nieuws

Dit voorjaar gaat in de gemeente Leusden het sportstimuleringsproject Max Vitaal van start. Max is het fictieve boegbeeld van een project dat senioren aanmoedigt om fit en actief te blijven. Dat gebeurt door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met sportverenigingen en andere beweegmogelijkheden in Leusden en Achterveld.

 

Kennismaken met sport en beweging

Max Vitaal is een initiatief van Leusden in Beweging (buurtsportcoaches en Platform Sport en Bewegen) in samenwerking met lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders, vertelt Marjolein de Vries, buurtsportcoach in de gemeente Leusden. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren fit en actief blijven. Max Vitaal maakt het voor hen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sportactiviteiten en beweegmogelijkheden in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

Succesvolle formule

Het programma Max Vitaal heeft zich al in vele gemeentes in Nederland bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat mensen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor kennismakingslessen bij een sportvereniging of andere sport- of beweegorganisatie. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en beweegactiviteiten een uitgelezen kans om nieuwe leden aan zich te binden.

 

Boekje en fitheidstest

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Max Vitaal-boekje. De boekjes worden half maart door de gemeente Leusden per post verstuurd aan alle inwoners tussen de 60 en 75 jaar in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Bent u iets jonger of iets ouder? Dan ben u ook welkom bij een kennismakingsactiviteit! U kunt het boekje ophalen bij Lariks, de ouderenorganisaties of een zorgverlener. Geïnteresseerde Leusdenaren kunnen zich vervolgens inschrijven op een activiteit via www.leusdeninbeweging.nl.

Bovendien vindt, onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Tolgaarde, op 25 maart 2023 in De Korf een fitheidstest plaats waar senioren gratis aan deel kunnen nemen. De fitheidstest wordt afgesloten met een gericht sport- en beweegadvies. Aanmelden voor deelname aan de fitheidstest eveneens via www.leusdeninbeweging.nl.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

“Om onze senioren een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en beweegaanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus De Vries. “Op de website www.leusdeninbeweging.nl  vinden ze informatie en kunnen ze hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Dat kan nog t/m 14 februari. Hopelijk doen ze dat massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie