Sjors Sportief in het voorjaar van 2022 bij De Holm en De Heerd
Sjors Sportief in het voorjaar van 2022 bij De Holm en De Heerd Buurtsportcoaches Leusden

Sjors Sportief laat kinderen kennismaken met sport

30 januari 2023 om 08:45 Lokaal Deel je nieuws

Na de voorjaarsvakantie gaat voor de 2e keer het sportstimuleringsproject Sjors Sportief van start in de gemeente Leusden. Hockey, judo, dansen, turnen, boksen… Met Sjors Sportief worden ruim 2000 basisschoolleerlingen uit Leusden, Achterveld en Stoutenburg uitgenodigd om vrijblijvend te ontdekken welke sport het beste bij hen past. En om kennis te maken met clubs en verenigingen.

Sjors Sportief ging in het voorjaar van 2022 van start in de gemeente Leusden. Ruim 500 kinderen schreven zich toen in op een activiteit. “We zetten het programma graag voort en hopen dit jaar nog meer jeugd in beweging te krijgen,” vertelt Theo van Hell, buurtsportcoach in Leusden.

Kennismaken met sport 

Sjors Sportief is een initiatief van de buurtsportcoaches van Leusden in samenwerking met de lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders. Het programma wordt jaarlijks in ruim 130 gemeenten in Nederland uitgevoerd en zorgt ervoor dat basisschoolleerlingen kennismaken met het complete sportaanbod bij hen in de buurt.

“Met Sjors Sportief bereiken we dat kinderen op laagdrempelige wijze in aanraking komen met diverse vormen van sport en beweging in de gemeente Leusden,” zegt Van Hell. “Dat is belangrijk want sport en beweging levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van bewegingsvaardigheden en de gezonde ontwikkeling van kinderen. Bovendien is het een mooie manier om hun talent te ontdekken.”

Het Sjors-boekje

Sjors Sportief omvat een kleurrijk boekje met het kennismakingsaanbod van lokale sport- en beweegaanbieders. Het boekje wordt in de week van 6 t/m 9 maart uitgereikt aan alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld. Want alle scholen doen mee! Kinderen die wel in Leusden wonen maar niet in Leusden naar school gaan, kunnen vanaf 6 maart een boekje afhalen bij Roda ’46.

De Sjors-formule biedt lokale sport- en beweegaanbieders een uitgelezen kans om hun kennismakingsaanbod onder de aandacht te brengen van nieuwe, jonge leden. Zij kunnen hun activiteiten in het boekje promoten. De kinderen kunnen zich vervolgens heel eenvoudig – en vaak gratis – inschrijven voor zo’n proefles bij een sportvereniging via de website www.LeusdenInBeweging.nl.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

“Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle sport- en beweegaanbieders op om zich ook dit jaar weer bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Van Hell. “Op de website www.LeusdenInBeweging.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Meerdere aanbieders hebben dat al gedaan, maar we hopen dat iedereen mee doet, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

Het aanmelden van proeflessen en activiteiten kan nog t/m 6 februari!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie