Materiaal dat nodig is om een nieuwe 10 KV-verbinding tot stand te brengen.
Materiaal dat nodig is om een nieuwe 10 KV-verbinding tot stand te brengen. Daan Bleuel

Leusden verhuurt opslagterrein bij Maanwijk aan Stedin

25 mei 2023 om 11:00 Economie

LEUSDEN De gemeente heeft een terrein nabij het nieuwe Maanwijk in Leusden -Zuid verhuurd aan netwerkbeheerder Stedin. Stedin heeft opslagruimte nodig in verband met werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe elektriciteitsleiding. 

Het gaat om de aanleg van een nieuwe ‘10 KV-verbinding’ dwars door Leusden, van bedrijventerrein de Paardenmaat naar de Schammersteeg. Het 10 kV-net, ook wel het middenspanningsnet voedt de transformatorhuisjes, waar de spanning wordt getransformeerd naar laagspanning, zoals het lichtnet in huishoudens van 230 volt (resp. 400 volt krachtstroom) of 690 volt voor de industrie.

GRONDDEPOT

Ten behoeve van de werkzaamheden heeft Stedin ruimte nodig om materialen op te slaan. Het stuk grond dat de gemeente nu aan Stedin verhuurt is eigendom van Leusden en werd de afgelopen jaren onder meer gebruikt als gronddepot bij de bouw van Maanwijk. 

Met de verhuur van de grond is een bedrag van ruim 9.000,= euro op jaarbasis gemoeid.De overeenkomst geldt vooralsnog voor de periode van een jaar. Eventuele schade aan het terrein -bijvoorbeeld door verontreiniging van de bodem- komt voor rekening van de huurder.  

De opslagplaats die sinds kort in gebruik is genomen door Stedin.
Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie