Sinterklaas in zijn kantoor in Spanje.
Sinterklaas in zijn kantoor in Spanje. Arnoud J Spaaij

Sint niet 'gewoon' naar Achterveld

18 november 2020 om 08:30 Evenementen

ACHTERVELD Sinterklaas is in het land en komt wederom slapen in Achterveld. Inmiddels heeft hij al zo vaak in Achterveld geslapen dat hij, zelfs nu er geen intocht is, het een gewoonte is voor de Sint en zijn Pieten.

Arnoud J Spaaij

Geen intocht. Dat is vrijwel overal het belangrijkste wat de Sint moet vertellen. Toch is het comité van ontvangst in Achterveld de laatste weken aan de gang gegaan om Sinterklaas gastvrij te ontvangen. En dat bleek mogelijk, maar was zeker niet eenvoudig. Alle maatregelen rondom corona maakten het erg ingewikkeld om de aankomst van Sinterklaas met iedereen en speciaal met de kinderen te vieren. Maar het is toch gelukt.

LANGS LOPEN Afgelopen weken is er een hele ruime slaapkamer ingericht in de lege winkelruimtes aan het C.M. de Vorplein. De Sint doorlopend bezoeken in zijn slaapkamer kan natuurlijk niet. Sowieso is hij maar af en toe in Achterveld. En samenkomen bij de ramen om naar hem te zwaaien zoals dat vorige jaren kon, kan dit jaar ook niet. Maar wel is het mogelijk om met het eigen gezin even langs te lopen.

BURGEMEESTER De aankomst van de Sint in Achterveld is dit jaar diep in de nacht. Maar Stichting Sinterklaas Achterveld heeft toestemming gegeven aan DorpsTV Achterveld om de aankomst van de Goed Heiligman te filmen en aankomende zaterdag om 14.00 uur uit te zenden op de website. Of de aankomst in het donker helemaal goed gaat is afwachten, maar dat kan iedereen dus met eigen ogen zien. De nachtelijke avonturen zijn voor burgemeester Bouwmeester in elk geval reden om extra op te letten. Bouwmeester liet weten de Sint, ook in coronatijd, toch graag te verwelkomen. Dat zal moeilijk worden en het is nog maar de vraag of de burgemeester zo alert is dat hij in de gaten heeft hoe laat de Sint arriveert.

VERENIGINGEN BEZOEKEN De pieten van Sinterklaas die meekomen om in Achterveld huizen te bezoeken om ’s nachts schoentjes te vullen, reizen apart van de Sint. Toch heeft Sinterklaas een programma voor zijn medewerkers. De pieten hebben de afgelopen maanden al verschillende verenigingen bezocht. En om de tijd de komende weken ook goed door te komen, heeft Sinterklaas ook nog nieuwe afspraken bij verenigingen en bedrijven in het dorp gemaakt voor de pieten. Daar leren ze allerlei handige dingen zoals sporten of muziekmaken. Kinderen die goede ideeën hebben kunnen de Sint nog helpen en via hun school Sinterklaas laten weten waar de pieten heen mogen.

Al die avonturen die de pieten beleven in Achterveld worden allemaal uitgezonden door DorpsTV Achterveld tussen zaterdag 21 november en 5 december op www.dorpstv.achterveld.net.

Sinterklaas is ook al gezien in het Huis van Leusden. Wat hij daar kwam doen wilde een woordvoerder, heel geheimzinnig, niet vertellen. Maar deze krant ontdekte dat er hele zakken met kindertekeningen stonden bij de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie