Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk: ...,,Informateur''..
Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk: ...,,Informateur''.. Rinus van Denderen

Lokaal Belangrijk komt met informateur om collegevorming voor te bereiden

18 maart 2022 om 11:50 Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezing 2022

LEUSDEN Lokaal Belangrijk wijst dinsdag een informateur aan die het pad moet effenen voor de vorming van een nieuw college. De naam zal bekend gemaakt worden tijdens het zogeheten duidingsdebat, dat in het Huis van Leusden zal plaatsvinden. 

door Daan Bleuel

Volgens Alexandra Kolkman neemt haar partij, die bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste in de Leusdense raad werd, het initiatief voor een duidingsdebat. ,,Ik ben nu de uitnodigingen daarvoor aan het versturen’’, aldus Kolkman. 

DUIDINGSDEBAT Het duidingsdebat is bedoeld als een gemeenschappelijke evaluatie van de verkiezingsuitslag. ,,Partijen kunnen daar de uitslag becommentariëren en hun visie geven op de vorming van een nieuw college’’, legt Kolkman uit. Het CDA, dat vier jaar geleden als grootste uit de stembus tevoorschijn kwam, volgde destijds een vergelijkbare procedure als opmaat naar de vorming van een coalitie.

Kolkman kondigt aan dinsdag de naam van een informateur bekend te maken die een eerste verkenning naar de mogelijkheden voor een nieuw college zal doen. Ze wil die naam nog niet prijsgeven. ,,Maar het gaat om een man uit Leusden die nu een hoge functie bij een financiële instelling bekleedt’’, wil ze er wel over kwijt. ,,Betrokkene is bovendien zeer vaardig op het gebied van communicatie. En hij is géén lid van onze partij’’, benadrukt ze het onafhankelijke karakter van de keuze voor de informateur.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie