Richard Hoving promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn studie naar de Duitse oorlogsmisdadiger.
Richard Hoving promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn studie naar de Duitse oorlogsmisdadiger. PR

Tweede lezing over kampbeul Kotalla door grote belangstelling

4 november 2019 om 11:09 Historie

LEUSDEN Wie op 3 november de lezing over Joseph Kotalla heeft gemist, kan op zondag 24 november alsnog terecht bij Kamp Amersfoort. Vanwege de grote belangstelling voor zijn verhaal, komt historicus en journalist Richard Hoving nog een keer terug. Hoving is de biograaf van deze beruchte kampbeul.

Op donderdag 24 oktober promoveerde Hoving aan de Rijksuniversiteit Groningen op zijn studie naar de Duitse oorlogsmisdadiger. Sindsdien ligt zijn boek in de winkel: De beul van Amersfoort. Biografie van Josef Kotalla (1908-1979).

Tijdens zijn lezing portretteert Hoving de beruchte kampbewaker. Hij vertelt over wat over Kotalla heeft ontdekt tijdens zijn jarenlange onderzoek en hij laat een bijzonder geluidsfragment horen.

De lezing begint op zondag 24 november om 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) en duurt ongeveer een uur. De entreeprijs van Kamp Amersfoort bedraagt 5 euro (inclusief koffie/thee). De lezing zelf is gratis. Aanmelden is noodzakelijk via info@kampamersfoort.nl of tel. 033-4613129.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie