De jongeren van DownTownLeusden overhandigen trots het schilderij ‘Blik op Leusden’ aan koper AFAS. Van links naar rechts: Giel Kraan, Tom van den Tweel, Tijn Kraan, Claire Höfte (AFAS) en Babette Stomphorst.
De jongeren van DownTownLeusden overhandigen trots het schilderij ‘Blik op Leusden’ aan koper AFAS. Van links naar rechts: Giel Kraan, Tom van den Tweel, Tijn Kraan, Claire Höfte (AFAS) en Babette Stomphorst. DownTownLeusden

AFAS koopt schilderij ‘Blik op Leusden’

1 april 2022 om 17:22 Kunst

LEUSDEN AFAS heeft tijdens de actie Forty8 Hours van Fort33 het schilderij ‘Blik op Leusden’ gekocht tijdens de veiling. De opbrengst komt geheel ten goede aan WoonDroom Leusden, het nieuwe initiatief om jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om, onder begeleiding, op zichzelf te gaan wonen.

Het schilderij dat de belangrijkste beeldbepalende elementen in Leusden laat zien, is gemaakt door de jongeren van DownTownLeusden, een lokale organisatie die jongeren met een beperking een kans geeft in het arbeidsproces. Het schilderij werd gemaakt onder begeleiding van Ellen Adank, Linda de Wit en Rietje Zwanenburg, bestuursleden van de Atelierroute. Zij zeiden daarover eerder al: ,,Wat een feest om met deze jongeren te werken, het was echt een dag met een gouden randje.” 

Claire Höfte, manager support bij AFAS, bood namens het Leusdense softwarebedrijf op het schilderij, waarop de ‘AFAS-dome’ nadrukkelijk te zien is. Claire Höfte: ,,AFAS is natuurlijk enorm verbonden met Leusden. En het werk van WoonDroom Leusden dragen wij een warm hart toe. Deze jongeren verdienen een eigen plek in Leusden en daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie