Wethouder Patrick Kiel mocht de expositie openen.
Wethouder Patrick Kiel mocht de expositie openen. Mariska Stehouwer
Gezichten van dementie

Veel animo voor afsluitende expositie over serie Leusder Krant

22 september 2022 om 09:51 Kunst

LEUSDEN De opkomst bij de opening was overweldigend, aldus Helena Linneweever, lid werkgroep dementie Leusden. Ruim zestig bezoekers waren aanwezig bij de opening van de afsluitende expositie over de artikelenreeks ‘Gezichten van dementie’ in de Leusder Krant.

Bewoners van Lisidunahof, bezoekers van dagbestedingscentra met familie of mantelzorgers en zorgverleners waren onder de bezoekers. Evelien Roukema van ontmoetingscentrum de Bron opende de ochtend waarna wethouder Patrick Kiel het woord kreeg. Hij gaf aan blij te zijn met de extra aandacht voor Wereld Alzheimerdag om zo meer aandacht te krijgen voor problemen die - in dit geval dementie - daarmee verbonden zijn. 

De afgelopen weken hebben diverse bewoners en bezoekers van de verschillende zorgcentra in Leusden gewerkt aan een kunstwerk. Deze werken zijn door de coördinator Ellie Kuper en de medewerking van Tonny Hofland in een expositie samen gebracht. Kiel onthulde samen met Annelies Busstra het werk van ontmoetingscentrum De Vallei Busstra: ,,We hebben een werk in ‘Escherstijl’ gemaakt. Bij de kunstwerken van Escher moet je een paar keer kijken en je stelt jezelf de vraag of het wel klopt. Het kan verwarring geven. Zo kan er een parallel getrokken worden met mensen met geheugenproblematiek. Zij ervaren vaak ook verwarring.”

De verschillende werken, als ook een zelfgemaakt gedicht door een bezoeker van Aangenaam by Menno en een fiets met haakwerk door bewoners van het Gastenhuis, zijn de komende twee maanden nog te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Kiel onthulde samen met Annelies Busstra het werk van ontmoetingscentrum De Vallei Busstra.
Afbeelding
De afgelopen weken hebben diverse bewoners en bezoekers van de verschillende zorgcentra in Leusden gewerkt aan een kunstwerk.
Een zelfgemaakt gedicht door een bezoeker van Aangenaam by Menno.
De werken zijn de komende twee maanden nog te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie