Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e)
Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e) Fotograaf: Lauren Zwemer

Twee kandidaten uit gemeente Leusden voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

16 december 2022 om 19:34 Lokaal Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Uit gemeente Leusden staan Wim van Hell (24e) en Martijn de Kruif (33e) op de lijst.

Hoewel hij soms lokaal iets andere keuzes moet maken, staat Wim van Hell (68) van harte achter het beleid van de SGP Utrecht. Acht van zijn veertien en een half jaar politiek ervaring was hij raadslid in een CU/SGP-fractie. Samenwerken en compromissen maken is dus goed besteed aan de goud- en zilversmid uit Leusden.

“Politiek is iets wat je niet alleen kunt, maar samen moet doen”, aldus Martijn de Kruif. “Samen met de mensen om je heen, maar ook samen met Hem die alles leidt en bestuurt.” De geitenhouder uit Leusden hoopt met zijn plek op de kandidatenlijst bij te dragen in het politieke speelveld. Hij heeft daarbij speciale aandacht voor de actuele stikstofdiscussie.

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie