Hulp bij belastingaangifte voor inwoners gemeente Leusden.
Hulp bij belastingaangifte voor inwoners gemeente Leusden. Lariks Leusden

Lariks biedt belastingservice voor ouderen en mensen met een laag inkomen in Leusden

12 februari 2024 om 11:49 Maatschappelijk

LEUSDEN Veel mensen kijken volgens welzijnsorganisatie Lariks op tegen de jaarlijkse belastingaangifte. Speciaal opgeleide vrijwilligers van SMS (Sociaal Maatschappelijk Steunpunt) en de ouderenbonden kunnen daarbij helpen. Vanaf 7 februari kunnen inwoners van de gemeente Leusden op maandag, woensdag en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur bellen om een afspraak te maken via: tel. 06-82047496. Dit telefoonnummer is van een vrijwilliger van Lariks.

Voor inwoners van Leusden is de afspraak in Huis van Leusden. Inwoners uit Achterveld kunnen in overleg met de belastinghulp een locatie afspreken.   

De hulp is er voor gehuwden of samenwonenden met een gezamenlijk inkomen van maximaal 48.000 euro en voor alleenstaanden met een maximaal inkomen van 38.000 euro. Voor ouderen vanaf 65 jaar geldt voor alleenstaanden een inkomensgrens van 40.000 euro en voor gehuwden/partners en samenwonenden een inkomensgrens van 60.000 euro per jaar.

Voor de hulp bij het invullen wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de te maken kosten. ,,Ondanks dat de aangifte samen met een deskundige vrijwilliger wordt ingevuld, blijft de inwoner zelf verantwoordelijk voor de eigen aangifte. Aan het invullen kunnen geen rechten worden ontleend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie