Afbeelding
pixabay

Vrijwilligers ouderenbonden helpen weer met belastingaangifte

18 februari 2022 om 08:46 Maatschappelijk

LEUSDEN Net als in de afgelopen jaren is het weer mogelijk de belastingaangifte te laten invullen door één van de door de ouderbonden opgeleide vrijwilligers. De gezamenlijke ouderenbonden, samenwerkend in de SOL en samenwerkend met het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Lariks hebben hiervoor een procedure bedacht.

Wie vorig jaar eveneens geholpen werd met het invullen van de belastingaangifte, wordt door de ‘belastinginvuller’ in februari telefonisch benaderd. Deze overlegt dan over de aangifte en hoe één en ander gedaan wordt. Afhankelijk van de coronamaatregelen is de afspraak over de aangifte in Huis van Leusden, bij de Heelkom of telefonisch. De laatste twee jaar is het merendeel van de aangiften telefonisch gedaan en dit ging goed, merkte SOL

AANVRAGEN HULP Inwoners van Leusden en Achterveld kunnen hulp bij het invullen van hun belastingaangifte aanvragen via tel. 06-82047496 van maandag tot met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Dit is het telefoonnummer van de vrijwilliger van Lariks die de afspraken maakt. Wie niet is gebeld in februari, kan vanaf 1 maart zelf bellen voor een afspraak.

Hulp bij het invullen is voor gehuwden/partners en samenwonenden met een gezamenlijk jaarinkomen van maximaal 42.000 euro en voor alleenstaanden 32.000 euro en voor ouderen met AOW met een inkomen voor gehuwden/partners en samenwonenden van maximaal 55.000 euro en voor alleenstaanden 35.000 euro. Voor de hulp wordt een kleine bijdrage voor de kosten gevraagd. De hoogte is afhankelijk van inkomen en vermogen en een eventueel lidmaatschap van een ouderenbond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie