Afbeelding
M.C.Koops

Serviceclubs werken samen aan dagbesteding voor jongeren met beperking

5 maart 2020 om 07:02 Maatschappelijk

LEUSDEN De samenwerkende serviceclubs in Leusden gaan zich inzetten voor de ontwikkeling van een dagbestedingsplek voor jongeren met een beperking. Dat is al geruime tijd de wens van 'DownTown Leusden', een organisatie die de belangen van die groep jongeren behartigt.

Daan Bleuel

Eén en ander is het rechtstreekse gevolg van de gemeentepluim die burgemeester Bouwmeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente uitdeelde. De pluim kwam terecht bij de Leusdense serviceclubs omdat 'de leden van deze clubs veel tijd stoppen in het steunen van goede doelen in Leusden.' Aan de pluim was een bedrag van duizend euro gekoppeld, waarvoor de serviceclubs gezamenlijk een goede bestemming voor moesten zoeken.

Steun voor project van DownTown LeusdenEVENEMENTEN Serviceclubs zijn clubs van mensen die naast hun werk een steentje bijdragen aan een mooiere samenleving. Zo kent Leusden een aantal activiteiten die dankzij de inspanningen van serviceclubs van de grond kwamen. Met die evenementen -zoals het jaarlijkse dorpsgolfevenement van de Rotary, de Bier-bubbels-en-bingo van de Ladies' Circle, het 'Proud to be Vout'-feest van de Ronde Tafel, De Springrally van de Kiwanis, Het Oktoberfest van de 41-Club en de wijnproeverij van de Lions- brengen de clubs geld bij elkaar. De opbrengst van deze activiteiten wordt vervolgens geschonken aan verschillende projecten zoals van welzijnsstichting Lariks, duofietsen voor lokale zorginstellingen, uitjes voor jonge mensen met dementie, speeltoestellen, het lokale milieu en educatiecentrum, de Snuffeldag voor de lagere scholen en de beroepenmarkt voor middelbare scholen.

GEZAMENLIJK DOEL Indirect gevolg van de pluim van Bouwmeester was dat de zes voorzitters van de Leusdense serviceclubs bij elkaar moesten komen om een gezamenlijk doel te bedenken. Daarover kwam al snel overeenstemming in de vorm van het financieren van de ontwikkeling van een, door DownTown Leusden gewenste, dagbestedingsplek voor jongeren met een beperking. Het bestuur van DownTown heeft allerlei spannende plannen die aankomend jaar, dankzij deze gift, uitgevoerd worden.

AANMOEDIGING De gemeentepluim is een aanmoediging voor de inzet van de leden van de serviceclubs: actieve Leusdense inwoners die naast hun werk een steentje bijdragen aan een mooiere samenleving. Geïnteresseerden in het werk van de serviceclubs kunnen zich verder laten informeren via de digitale kanalen van de clubs. Zoals de website van Rotary (beroepsprofessionals met een vrije agenda), Kiwanis (een serviceclub die zich richt op projecten voor kinderen), Lions (maatschappelijk betrokken mannen en vrouwen), Ladies' Circle (vrouwen tussen de 25 en 45), Ronde Tafel (mannen tussen de 25 en 40) of 41-Club (oud-tafelaars vanaf 41).

Voor meer informatie kunnen belangstellenden reageren via het contactformulier op de websites van bovenstaande serviceclubs.

Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie