De Wijkkamer van Buurkracht Alandsbeek.
De Wijkkamer van Buurkracht Alandsbeek. Inge van Os

Buurkracht Alandsbeek vraagt om stemmen

Maatschappelijk

LEUSDEN Buurkracht Alandsbeek dingt mee naar een landelijke prijs die 'kans biedt ineens een flinke stap vooruit te zetten'. Als proeftuin, ook voor andere wijken in Leusden en daarbuiten. Dat biedt volgens de initiatiefnemers een kans voor meer zorg en welzijn in de eigen buurt. 

Want de prijs is voor 'een inspirerend project dat bijdraagt aan een sociale samenleving' en voor 'wijkinitiatieven (die) ervoor zorgen dat niemand vergeten wordt'. Buurkracht vraagt iedereen om te stemmen. Stemmen kan tot en met 30 juni.

De Kracht van Buren Alandsbeek in Leusden wil naar eigen zeggen een sociale buurt zijn, waar iedereen fijn kan leven en wonen. ,,Maar we leven tegenwoordig wel erg langs elkaar heen: eenzaam achter de geraniums, als mantelzorger overbelast door de zorg voor je dementerende partner en voor wat gezelligheid moet je zelf maar zorgen. Maar we hebben toch een wet op de maatschappelijke ondersteuning? Ja, maar kan echt volstaan worden met een paar uur huishoudelijke hulp, een wijkverpleegkundige voor je steunkousen of één keer per jaar de dag voor de mantelzorger? En de gemeente moet ook nog bezuinigen!"

Buurkracht Alandsbeek wil zich daarom inzetten voor meer welzijn en zorg in de buurt. Via een klein buurtteam van vrijwilligers en professionals. Dichtbij. Korte lijnen. Zodat niemand meer het gevoel hoeft te hebben er alleen voor te staan.

advertentie
advertentie