Martijn Kleppe kreeg de Annie de Beaufortspeld.
Martijn Kleppe kreeg de Annie de Beaufortspeld. KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK DEN HAAG

Martijn Kleppe winnaar Annie de Beaufortspeld, gemeentepluim gaat naar Fort33

4 januari 2021 om 20:00 Maatschappelijk

LEUSDEN De Annie de Beaufortspeld gaat dit jaar naar Martijn Kleppe. De gemeentepluim gaat naar Fort33 (Stichting Cultuurpodium). Burgemeester Gerolf Bouwmeester maakte dit tijdens zijn digitale nieuwjaarsboodschap bekend.

,,Martijn Kleppe heeft als lid van de toetsingscommissie de startfase van het Fonds Samenlevingsinitiatieven op een professionele wijze opgezet. Deze expertise zet hij nu onder meer in als bestuurslid bij de wijkvereniging LeusdenZeT, waar hij in 2017 één van de initiatiefnemers en oprichters van was. Drie jaar later is dat initiatief uitgegroeid tot een bloeiende wijkvereniging”, aldus de gemeente in een persbericht. 

COHESIE ,,Kleppe is een aanjager met als doel het bevorderen van de sociale cohesie, om te kijken naar elkaar, vraag en aanbod bij elkaar brengen. En dat allemaal naast een baan, een echtgenote die huisarts is en een jong gezin. Zijn vrije tijd is schaars en daarom is het extra bijzonder dat hij zich zo intensief en enthousiast inzet voor onze Leusdense samenleving.”

Met de onderscheiding krijgt Kleppe een bedrag van 2.500 euro om te besteden aan een maatschappelijk doel. De onderscheiding is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Boom. 

JONGEREN De gemeentepluim wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die Leusden positief op de kaart zetten. Dit jaar is dat volgens de gemeente Fort33. Hoewel deze stichting zelf geen jongerenwerk meer uitvoert, werkt zij wel veel samen met de jongerenwerkers van Lariks en de buurtsportcoaches. ,,Ze hebben zich in 2020 bijvoorbeeld samen met het jongerenwerk van Lariks ingezet voor de jongeren in Leusden vanuit het project Jongeren aan Zet. Daarnaast worden de vele activiteiten met behulp van een grote groep vrijwilligers georganiseerd.”

Fort33 heeft dit jaar onder meer Fortchers uitgegeven. Dit zijn vouchers met tegoed voor toekomstige activiteiten. De stichting deed dit om de afgelopen maanden financieel ondersteund te worden in verband met de coronacrisis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie