Carla Dik-Faber.
Carla Dik-Faber. ANNEPAUL ROUKEMA

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber ondersteunt WoonDroomLeusden

25 februari 2021 om 12:00 Maatschappelijk

LEUSDEN – Carla-Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van WoonDroomLeusden. Dit ouderinitiatief wil de komende periode, voor jongeren met een verstandelijke beperking, een kleinschalige woonvorm met vierentwintig uurs-zorg realiseren. 

Van de redactie

Carla Dik-Faber is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en na de verkiezingen van 2021 zal zij het parlement verlaten. Dik-Faber is gelauwerd als ‘het meest effectieve Kamerlid’ en staat te boek als voorvechtster en zeer gerespecteerd belangenbehartiger voor jongeren met een beperking.

THUIS Dik-Faber: ,,Thuis is niet zomaar de plek waar je woont. Het is misschien wel de belangrijkste plek van je leven. Waar je je even terug kunt trekken en veilig voelt. Waar je met je huisgenoten kunt lachen, huilen en ervaringen kunt delen. Zo’n thuis gun ik iedereen, ook jongeren met een verstandelijke beperking. Ook zij willen graag, met ondersteuning, zelfstandig wonen. In een inclusieve samenleving is dat wat mij betreft vanzelfsprekend. Daarom ben ik heel graag lid van het Comité van Aanbeveling van WoonDroom in Leusden. WoonDroom is een waardevol maatschappelijk initiatief om jonge mensen met een beperking een eigen woonplek te geven.’’

COMITÉ VAN AANBEVELING Het Comité van Aanbeveling van WoonDroomLeusden bestaat, naast Carla Dik-Faber, inmiddels uit: Gerolf Bouwmeester (burgemeester Leusden), Marcel Magnée (notaris), Paul Hogeman (medicus), Lucas Bolsius (burgemeester Amersfoort), Rick Brink (voormalig minister van Gehandicaptenzaken), Asje van Dijk (voormalig burgemeester Barneveld), Carl Verheijen (chef de mission TeamNL Olympische Winterspelen 2022) en Bas Tietema (sportief mediamaker). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie