Hans Sybrandy (helemaal links) tekent bijna vier jaar geleden-onder meer in gezelschap van toenmalig wethouder Jan Overweg- een intentieverklaring rondom de Huiskamer van Leusden.
Hans Sybrandy (helemaal links) tekent bijna vier jaar geleden-onder meer in gezelschap van toenmalig wethouder Jan Overweg- een intentieverklaring rondom de Huiskamer van Leusden. Hans Beijer

Annie de Beaufortspeld voor Hans Sybrandy

10 januari 2022 om 21:02 Maatschappelijk

LEUSDEN De Annie de Beaufortspeld, een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich langere tijd op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de gemeente of personen, gaat dit jaar naar Hans Sybrandy. Burgemeester Gerolf Bouwmeester maakte dit tijdens zijn digitale nieuwjaarsboodschap bekend.

Van de redactie

Een bijzonder mens die veel betekent voor onze samenleving, zo wordt Hans omschreven. ,,Hij is een initiator, een verbinder en een afmaker. Hij maakt zich sterk voor kwetsbare mensen, voor vrijwilligersorganisaties en voor mantelzorgers’’, aldus Bouwmeester in zijn toespraak tot Sybrandy die voor de gelegenheid met een smoes naar het gemeentehuis werd gelokt. In een verder lege raadszaal liet de enigszins onthutste Sybrandy zich de vleiende toespraak van Bouwmeester welgevallen. 

HUISKAMER ,,Dat deed en doet hij onder meer voor de Rotary en met zijn inzet voor de ‘Huiskamer van Leusden’’’, ging Bouwmeester verder. ,,Hij was vanaf het begin betrokken bij dit bijzondere initiatief dat is uitgegroeid tot de centrale plek voor hulp bij dagelijkse beslommeringen, door vrijwilligers in de gemeente Leusden. Landelijk zette hij Leusden op de kaart waar het gaat om ondersteuning aan mantelzorgers. Hij was de drijvende kracht achter het project ‘In voor mantelzorg-thuis’, gefinancierd door het ministerie van VWS. Dankzij dit project is er meer inzicht gekomen in hoe het is om mantelzorger te zijn en waar mantelzorgers behoefte aan hebben. Typerend voor Hans zijn aanpak is de persoonlijke betrokkenheid, resultaatgerichte professionaliteit en een enorme dosis energie’’, aldus de burgemeester. 

De onderscheiding is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Boom. De stichting stelt de ontvanger van de speld een bedrag van € 2.500,- beschikbaar ter besteding aan een maatschappelijk doel. De Annie de Beaufortspeld is een steekspeld met daarop een afbeelding van Huize De Boom. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie