'Ik neem ook bewust mijn kinderen mee. Ik verwacht niet dat zij ooit opzettelijk afval op de grond zullen gooien.'
'Ik neem ook bewust mijn kinderen mee. Ik verwacht niet dat zij ooit opzettelijk afval op de grond zullen gooien.' Opgeruimd Leusden
De gouden grijper

‘Al die complimenten maken het opruimen dankbaar werk’

14 februari 2022 om 12:00 Maatschappelijk

LEUSDEN Half maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks-PvdA heeft duurzaamheid, de afvalberg, een schone leefomgeving en veilig en gezellig kunnen winkelen naar eigen zeggen hoog op de agenda staan. Om die reden gaven zij zich dan ook vol enthousiasme op om met de fractie mee te doen aan opruim-estafette ‘de Gouden Grijper’.

Op zaterdag 12 februari verzamelden zij zich in de Biezenkamp om gewapend met prikker en vuilniszak het winkelcentrum te ontdoen van zwerfafval. Judith van der Geest van Opgeruimd Leusden bezocht hen op deze koude en zonnige ochtend. Er was al heel wat afval verzameld, waaronder opvallend veel flessendoppen en dekseltjes van de koffiebekers. Terwijl er toch voldoende prullenbakken op het plein aanwezig zijn... Het winkelend publiek reageerde positief op de opruimactie. Tjeerd Meester, kandidaat raadslid, was aangenaam verrast daardoor: ,,Binnen een kwartier had ik al zeker twintig complimenten gekregen! Dat maakt het opruimen wel dankbaar werk.”

GroenLinks-PvdA geeft de grijper door aan zorgboerderij Flora

Wethouder Fenneke van der Vegte en fractieondersteuner Heleen van de Velde zijn vaker van de partij bij de tweemaandelijkse opruimochtenden van Opgeruimd Leusden. Van de Velde: ,,Het geeft mij veel voldoening om na een uurtje prikken een volle vuilniszak met zwerfafval af te leveren bij de Groene Belevenis. Tegelijkertijd hoop ik natuurlijk dat het opruimen van zwerfafval steeds minder nodig gaat zijn. Juist daarom neem ik ook mijn kinderen mee. Ik verwacht niet dat zij ooit opzettelijk afval op de grond zullen gooien.” Nadat het afval was gestort bij de ondergrondse container, dronk de fractie een koffie-to-go bij Jobs koffiekamer. Uiteraard werd het afval netjes in de prullenbak gegooid. 

GL-PvdA geeft de grijper door aan zorgboerderij Flora in Achterveld.

In deze rubriek krijgt telkens een andere vereniging, onderneming of instelling het spreekwoordelijke stokje (in dit geval een gouden afvalgrijper) doorgegeven om mee te helpen onze directe leefomgeving schoon te houden. Ook deelnemen of voor meer informatie: judith@opgeruimdleusden.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie