De verbouwing van het pand tot toerismewinkel werd eerder deze week officieel afgetrapt.
De verbouwing van het pand tot toerismewinkel werd eerder deze week officieel afgetrapt. Daan Bleuel

Verbouwing toerismewinkel in de Hamershof officieel van start

18 maart 2022 om 13:00 Maatschappelijk

LEUSDEN De drijvende krachten achter Leusden Natuurlijk! (de opvolger van de plaatselijke VVV) zijn deze week begonnen met de verbouwing van een winkelpand in De Hamershof. Dat moet het nieuwe toeristische informatiepunt gaan worden.

door Daan Bleuel

Wethouder Patrick Kiel haalde zelfs halsbrekende toeren uit door woensdag -gewapend met verfkwast- een steiger in het pand te beklimmen. Eén en ander om de hulp van de gemeente bij het project op symbolische wijze te benadrukken. Het college trok 9.000,= euro uit om een deel van de verbouwingskosten te dekken. 

VEEL HULP ,,Maar de gemeente is niet de enige organisatie die ons helpt’’, zegtt Peter van Breugel van de STIL (stichting toeristische informatievoorziening Leusden) met klem. ,,We krijgen uit alle hoeken van de samenleving hulp om dit mooie project te realiseren.’’

Het gaat om de bedrijven Baetland (de nieuwe eigenaar van het pand), The VoipCompany, Teldacom ICT, Bloemendal Bouw, Elektrotechniek Van den Berg, Blos Interieuradvies en Pot Verhuizingen. 

KORTING Zij gaven onder meer korting op de huur, regelden de telefonie en wi-fiverbindingen, helpen bij de verbouwing, bij de verhuizing en de opslag van spullen of gaven geldbedragen die de initiatiefnemers naar eigen inzicht aan de verbouwingsoperatie kunnen besteden. 

Mirabelle Scheelings maakte het ontwerp voor het interieur van de nieuwe winkel. ,,En -heel bijzonder- we kregen het interieur van de winkel van Wim en Engelien de Jong die recent hun lampenzaak in Soest sloten’’, aldus Van Breugel.

HANDICAP De toerismewinkel in De Hamershof is een initiatief van STIL en DownTown Leusden (dat zich inzet voor integratie van mensen met een verstandelijke handicap in de samenleving). ,,Onze vrijwilligers werken al jaren, puur uit betrokkenheid, aan de totstandkoming van deze plek’’, zegt Van Breugel daarover.   

,,Voor de cadeautjes die we gaan verkopen werken we onder meer samen met Accolade Zorg’’, licht Van Breugel de plannen voor de winkel nader toe. ,,Dat is een woongroep in Vathorst waar in vier ateliers door mensen met een verstandelijke beperking prachtige producten worden gemaakt (Uit ‘t Hart).’’

 Als alles volgens plan verloopt kan de de winkel begin april feestelijk worden geopend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie