Wethouder Patrick Kiel verricht de openingshandeling.
Wethouder Patrick Kiel verricht de openingshandeling. Jennifer Jagtenberg

Toeristenwinkel ‘Leusden Natuurlijk!’ officieel geopend

25 april 2022 om 13:22 Maatschappelijk

LEUSDEN Demissionair wethouder Patrick Kiel heeft zaterdag de openingshandeling van de toeristische informatiewinkel in De Hamershof voor zijn rekening genomen. Rond een uur of elf kon ‘Leusden Natuurlijk!’, dat gevestigd is aan ‘t Erf (tegenover het gemeentehuis) de deuren officieel openen voor het publiek.

Hoewel het pand nog niet 100% klaar is, wilde het bestuur van ‘Leusden Natuurlijk!’ niet langer wachten. De start van het nieuwe toeristenseizoen staat immers bijna letterlijk voor de deur. 

OVER EEN ANDERE BOEG ‘Leusden Natuurlijk!’ gooit de toeristische informatievoorziening over een andere boeg. De stichting staat sinds enige tijd op eigen benen en trok zich terug uit een samenwerkingsverband met Amersfoort om meer beleidsvrijheid te krijgen. De opening van een eigen winkel was één van de speerpunten. Tot voor enige tijd was de toeristische informatievoorziening in de vorm van een VVV-balie in de bibliotheek ondergebracht. 

Naast toeristische informatie is Leusden Natuurlijk! ook een soort cadeauwinkel. De zaak wordt geëxploiteerd in samenwerking met DownTown Leusden. DownTown Leusden zet zich in om plaatsgenoten met een verstandelijke beperking een plek in de samenleving te bezorgen.

GOLFBREKER RADIO Ter gelegenheid van de opening zond Golfbreker Radio zaterdag de hele ochtend live uit vanuit de nieuwe winkel. De presentatoren Erik van Venetië en Roelof Meijer interviewden passanten en andere betrokkenen bij het project. 

Gezellige drukte bij de winkel tijdens de openingsplechtigheid.
Presentator Roelof Meijer van Golfbreker Radio interviewt wethouder Patrick Kiel. Peter van Breugel van Leusden Natuurlijk! luistert mee.
Peter van Breugel (links) van Leusden Natuurlijk! en wethouder Patrick Kiel poseren bij de ingang van de winkel.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie