Afbeelding
Björn Martens
Video

Ouderen verbreken wereldrecord ‘20 minuten lang bewegen’ met Olga Commandeur

16 mei 2022 om 19:19 Maatschappelijk

LEUSDEN Het wereldrecord ‘20 minuten bewegen op muziek door 55-plussers’ werd maandag 16 mei in Leusden verbroken. Daar kwamen 377 ouderen bijeen om onder leiding van Olga Commandeur, presentatrice van Nederland in Beweging, te sporten. Het oude record stond op 240. 

De recordpoging maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Hiermee wil het fonds met haar partners de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht brengen. Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Daarnaast zorgt het voor belangrijke sociale verbinding die eenzaamheid tegengaat. 

TE WEINIG “Vanmorgen werd door het CBS bekendgemaakt dat ruim de helft van de Nederlanders te weinig beweegt”, aldus Corina Gielbert, voorzitter van het Nationaal Ouderenfonds. ,,Hierbij voldeden 75-plussers zelfs het minst vaak aan de Beweegrichtlijn. Het zijn harde feiten. Daarom heeft het Ouderenfonds de Nationale Beweegweek voor Ouderen georganiseerd en is deze vandaag bekrachtigd met een geslaagde recordpoging. Want zien bewegen doet bewegen, dus wij hopen dat deze week een inspiratie is voor alle ouderen in Nederland.”

(Foto en video: Ewerdt Heideman i.c.m. Smulders AV. In de nieuwe studio zijn ook mogelijkheden voor webinars, online trainingen of e-learning: www.topwebinar.nl).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie