Begin deze maand bracht Commissaris Hans Oosters een werkbezoek aan de Leusdense vluchtelingenopvang aan de Storkstraat.
Begin deze maand bracht Commissaris Hans Oosters een werkbezoek aan de Leusdense vluchtelingenopvang aan de Storkstraat. Gemeente Leusden

Oekraïense ambassadeur op werkbezoek in Leusden

14 september 2022 om 09:00 Maatschappelijk

LEUSDEN De Ambassadeur van Oekraïne, Maksym Kononenko brengt vanochtend een uitgebreid werkbezoek aan Leusden. Eerder deze maand kwam Commissaris van de Koning Hans Oosters naar Leusden om zich persoonlijk op de hoogte te laten brengen van de manier waarop Leusden Oekraïense vluchtelingen opvangt.

Van de redactie

Ambassadeur Kononenko zal, samen met Yuliia Malynovska, die ook een positie op de Oekraïense ambassade bekleedt, op het gemeentehuis worden ontvangen door burgemeester Gerolf Bouwmeester. Daarna staat een bezoek aan de voormalige kantoorgebouwen aan de Storkstraat op het programma. Daar worden oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in woonruimtes die speciaal voor de gelegenheid werden gecreëerd. 

SOVJET EREVELD Verder staat een bezoek aan het Sovjet ereveld op begraafplaats Rusthof gepland. Daar ligt ook een  aanzienlijk aantal Oekraïense soldaten begraven die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog meehielpen de Duitse bezetters te verjagen. De ambassadeur zal onder meer spreken met Remco Reiding, directeur van het Sovjet ereveld. Reiding maakte er zijn levenswerk van om de vaak onbekende soldaten hun identiteit terug te geven. In veel gevallen met succes. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie