De heer Voskuilen
De heer Voskuilen Gemeente Leusden

Uitreiking van vier Koninklijke Onderscheidingen

3 juli 2020 om 18:09 Mensen

LEUSDEN Burgemeester Bouwmeester reikte op vrijdag 3 juli vier Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van Leusden. De heer Voskuilen en de dames Steenbeek-van de Burgwal, Kok-van Wijnbergen en Zwarts-van Esveld zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Voskuilen is en was een klusser in hart en nieren. Hij heeft zijn vaardigheden voor diverse organisaties ingezet. Vanaf 1983 verrichtte hij voor de organisatie Stichting Amerpoort allerlei voorkomende klussen op technisch gebied. Vanaf 2008 heeft hij het tuinonderhoud van enkele locaties van deze Stichting ook voor zijn rekening genomen. Vanwege zijn hoge leeftijd is hij thans gestopt met deze werkzaamheden. Sinds 1994 is hij een onmisbare vrijwilliger voor de geloofsgemeenschap St. Jozef te Achterveld. Ook hier is hij als klusjesman werkzaam. Daarnaast helpt hij de koster tijdens de uitvaartvieringen. De heer Voskuilen is vanaf 2002 tot 2011 vrijwilliger geweest bij het Soc. Cultureel Centrum Moespot. Samen met nog twee andere vrijwilligers had hij het onderhoud van het buiten-terrein op zich genomen. De bardienst tijdens de kaartavonden behoorde ook tot zijn taken. Vanaf 2009 houdt hij zich ‘s zomers bezig met de organisatie van het bouwdorp voor de schooljeugd van Achterveld en omstreken. De heer Voskuilen helpt en ondersteunt dan de kinderen met hun timmerwerken.

Mevrouw Steenbeek – van de Burgwal is sinds 1987 bestuurslid van de KPV (Katholieke Plattelands Vrouwen) Achterveld. Het doel van de vereniging is bijeenkomsten houden ter educatie, ontmoeting en ontspanning van vrouwen woonachtig op het platteland. Reeds vele jaren vervult zij de functie van tweede secretaris van de KPV. Daarnaast organiseert zij voor de KPV ook de jaarlijkse kerstviering en bingoavonden.Tevens is zij vanaf 2017 vrijwilligster bij de Oldtimer Tractoren Club Achterveld. Zij is mede verantwoordelijk voor het uitzetten van de routes en de catering op de dag van de toertochten.

Mevrouw Kok – van Wijnbergen is sinds 2006 actief als bestuurslid van de KPV (Katholieke Plattelands Vrouwen) Achterveld. Mevrouw Kok – van Wijnbergen heeft jarenlang de functie van vicevoorzitter vervuld en is thans penningmeester van de KPV. Tevens is zij vanaf 1991 vrijwilligster bij de St. Jozef Geloofsgemeenschap Achterveld. Voor deze geloofsgemeenschap verricht zij diverse activiteiten. Zij is in 1991 gestart als lid van de werkgroep die zich bezig houdt met het thema Missie-Vrede en Ontwikkelingswerk en hielp daarbij met het houden van de jaarlijkse acties voor de verschillende doelen op dat terrein. Iedere veertien dagen zorgt zij samen met anderen voor een schone kerk en parochiecentrum en helpt zij maandelijks mee met het vouwen en nieten van het kerk- en dorpsblad. Sinds 2015 is zij ook lid van de bezoekgroep die oudere en eenzame mensen bezoekt. Vanaf 2003 is zij vrijwilligster bij de SOOS van de KBO Leusden Achterveld. Zij verzorgt de catering tijdens de wekelijkse kaartsoos.

Mevrouw Zwarts – van Esveld is sinds 1994 actief als bestuurslid van de KPV (Katholieke Plattelands Vrouwen) Achterveld. Mevrouw is jaren penningmeester geweest maar heeft dit jaar haar taak overgedragen en vervult nu de taak van vicevoorzitter binnen het bestuur. Vanaf 2012 behoort zij tevens tot de reguliere groep van kerkschoonmaaksters en verleent zij op afroep hand- en spandiensten voor de St. Jozef geloofsgemeenschap te Achterveld. Vanaf 1989 is zij als vrijwilliger verbonden aan Huize St. Joseph in Achterveld. Hier verricht zij wekelijks diverse taken, waaronder helpen bij de bingo, bij het bloemschikken, bij de natuurclub en de diverse andere grote activiteiten die in huize St. Joseph plaatsvinden.

Mevrouw Kok – van Wijnbergen
Mevrouw Steenbeek – van de Burgwal
Mevrouw Zwarts – van Esveld
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie