Afbeelding
Marcel Koch

Echtpaar Slomp-Mobach viert diamanten huwelijksjubileum

22 oktober 2020 om 12:29 Mensen

LEUSDEN Jan Slomp en Iny Slomp-Mobach waren op 14 oktober zestig jaar getrouwd. In verband met de coronamaatregelen was het voor burgemeester Gerolf Bouwmeester deze keer niet mogelijk om het echtpaar op hun huisadres te bezoeken.

Zij werden verliefd in Woudschoten bij Zeist, beiden zaten toen in het landelijk bestuur van de Nederlandse Christen Studenten Vereniging. Iny studeerde psychologie in Amsterdam aan de VU en Jan theologie en islamIn juni 1977 vestigden zij zich in Leusden met hun vier kinderen. Inmiddels hebben zij ook zeven kleinkinderen.

Voor dat Iny en Jan in Leusden kwamen wonen, woonde en werkte zij dertien jaar in Rawalpindi in Pakistan. In Rawalpindi waren zij werkzaam in het oecumenische Christian Study Centre, opgericht om protestanten en katholieken te helpen leven in een islamitische staat.

Vanaf 1977 tot 1994 werd Jan voorlichter over de islam in het dienstencentrum van de Gereformeerde Kerken, toen nog aan de Beaufortweg. Iny kreeg kort daarna de leiding van het project Kinderen in de Knel van de Stichting Oecumenische Hulp in Utrecht (thans Kerkinactie).

Hun hobby’s waren reizen, kanovaren, filmen (Iny) en nu genieten zij nog steeds van de sportschool, wandelen, fietsen, lezen, luisteren naar muziek en schrijven (Jan).

De foto werd door Marcel Koch genomen bij het monument ter ere van schuilplaatsverleners bij Kamp Amersfoort. De Leusder Krant sprak hem daar eerder uitgebreid over. Jan mocht spreken bij de onthulling vanwege de door zijn vader georganiseerde hulp aan onderduikers. Hij is daarom ook sedert 2013 hoofdpersoon in het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie