Afbeelding
voedselbosleusden

Voedselbos Leusden is open voor bezoekers

24 juli 2020 om 14:58 Natuur en milieu

LEUSDEN Het Voedselbos Leusden is deze zomer voor het eerst door iedereen te bezichtigen. Bezoekers mogen alleen op de paden lopen. De in het voorjaar geplante bomen en struiken zijn namelijk nog kwetsbaar. Plukken mag daarom niet.

Er staan al meer dan zeshonderd bomen en struiken en vijftig verschillende soorten. Er zijn bekende soorten bij als druiven, aalbessen en kruisbessen en minder bekende soorten als pawpaw (roomappel), honingbes en Franse uiensoepboom. Veel bomen en struiken zijn nog stokjes om te zien, maar juist daarom het bekijken waard. Leusdenaren kunnen zo de kracht van de natuur ervaren. Een boom met twintig blaadjes, heeft er volgend jaar al een paar honderd en het jaar erop een paar duizend. 

Zo zal ook de oogst elk jaar toenemen. Het voedselbos is nu nog vooral een voedselbos voor dieren. Er woont een reeën-gezin, hazen hebben zich tegoed gedaan aan de appelbessen en een buizerd neemt af en toe een haasje te grazen. De vrijwilligers van het voedselbos hebben al wat bessen geplukt om er een paar potjes jam van te maken. De bomen en struiken zijn omgeven door een zee van bloemen. Het voedselbos sluit daardoor goed aan bij de bloemenpluktuin die ernaast ligt. De paden die door het voedselbos en pluktuin lopen vormen samen een bijzonder patroon dat vooral van bovenaf goed te zien is. 

Het voedselbos is te bereiken via de Vlindertuin op de hoek van de Heiligenbergerweg en de Groene Zoom (adres: Vlinderpad 1). De vlindertuin, bloemenpluktuin en het voedselbos zijn tot en met september elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie