Het terrein waar De Hof van Liz gebouwd gaat worden, wordt inmiddels bouwrijp gemaakt.
Het terrein waar De Hof van Liz gebouwd gaat worden, wordt inmiddels bouwrijp gemaakt. Daan Bleuel

Gemeente wijst bezwaren omwonenden ‘Hof van Liz’ af

31 januari 2021 om 12:00 Nieuwbouw

LEUSDEN De gemeente legt bezwaren van omwonenden van de nieuwe wijk ‘Hof van Liz (op het terrein rond zorgcentrum Lisidunahof) naast zich neer. De omwonenden, die zich vooral zorgen maken over het verkeer, worden niet als belanghebbenden gezien. Ze wonen er niet dicht genoeg bij. 

door Daan Bleuel

Daarnaast vindt de gemeente dat de omwonenden, drie in getal, hun bezwaren hadden moeten uiten toen de procedure voor het vaststellen van het het bestemmingsplan daarvoor open stond. ,,Blijkens de nota van zienswijzen van maart 2020 is van die mogelijkheid ook gebruik gemaakt, maar heeft dit niet tot aanpassing van het ontwerp-bestemmingsplan geleid’’, oordeelt de adviescommissie bezwaarschriften, die de brieven behandelde. 

TE VER WEG Ook vindt de commissie dat de bezwaarmakers te ver van het nieuwbouwproject wonen. Volgens jurisprudentie worden omwonenden die binnen een straal van 100 meter van een omstreden project wonen als belanghebbenden beschouwd. De briefschrijvers wonen allemaal meer dan 200 meter van de nieuwe wijk in ontwikkeling vandaan. 

De gemeentelijke verkeersdeskundige heeft zich bereid verklaard met de briefschrijvers in contact te treden om ‘de overwegingen ten aanzien van de verkeersontsluiting van het onderhavige project nader toe te lichten’. In de aanloop naar de ontwikkeling van het bouwproject uitten omwonenden al eerder hun zorgen over de infrastructuur. De nu doodlopende Lisidunalaan wordt straks de enige toegangsweg naar de nieuwe wijk, waar zo’n 100 woningen worden gebouwd. Dat zal naar verwachting tot een forse toename van de verkeersdruk leiden. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie