Het deel van de Rozengaarde waar nieuwe woningen zijn gebouwd, gaat op verzoek van de bewoners 'Klimroos' heten.
Het deel van de Rozengaarde waar nieuwe woningen zijn gebouwd, gaat op verzoek van de bewoners 'Klimroos' heten. Daan Bleuel

Nieuwe straatnaam voor nieuwe huizen in bestaande wijk

20 juli 2020 om 16:03 Overig

LEUSDEN Bewoners van nieuwe woningen op een inbreidingslocatie aan de Rozengaarde, krijgen hun zin. De straat -op de plek waar basisschool De Rossenberg stond- gaat ‘Klimroos’ heten.

door Daan Bleuel 

De bewoners waren niet tevreden met een letter in hun huisnummer. De woningen zijn nu 37a tot en met 37h genummerd. Door de naam van de straat te wijzigen, kan dat worden gecorrigeerd. 

KLIMROOS Het college was niet ongevoelig voor het verzoek en besloot ermee in te stemmen. Ook de suggestie van de bewoners voor de nieuwe straatnaam neemt het college over. ,,Het thema van naamgeving in deze buurt is: roos of rozen. De kopers zijn zelf met de naam `Klimroos' gekomen’’, aldus het college dat constateert dat de nieuwe naam ‘voldoet aan de richtlijnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)'. 

De naamswijziging heeft niet alleen gevolgen voor de nieuwe woningen. Ook een bestaand KPN-gebouw krijgt aangepaste adressering. De eigenaar heeft inmiddels met dat voornemen ingestemd. Ook tekenden alle aanwonenden van de nieuwe straat een verklaring waarin de gemeente wordt gevrijwaard van eventuele administratieve gevolgen van de wijziging en de kosten die daarmee gepaard kunnen gaan. 

OPNIEUW NUMMEREN De huizen zullen als gevolg van de straatnaamwijziging opnieuw genummerd moeten worden. Volgens het college zal dat na het nemen van het besluit gaan gebeuren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie