Afbeelding
Foto Pexels

Webshop vanuit Leusden beginnen? Hier moet je aan denken

14 februari 2024 om 07:34 Partnercontent

Een webwinkel starten is iets dat menig inwoner van Leusden wel eens bezighoudt. Voordat je begint met een webshop is het goed om te weten dat je aan een aantal zaken moet denken, zoals het opzetten van een website en het investeren in dozen voor de verzending van de producten.

Het is goed om hier vooraf tijd en energie in te steken, zodat je direct goed kunt beginnen met je online winkel. Uit cijfers van het CBS blijkt namelijk dat het aantal fysieke winkels de laatste jaren afneemt en dat er steeds meer webwinkels te vinden zijn. Dat betekent dat je met een goede start je concurrentie dus voor kunt zijn! In dit artikel geven we je meer tips.

Weet wie je doelgroep is en doe eerst onderzoek

Wat je in ieder geval moet weten voordat je begint met een eigen webwinkel is wie je doelgroep is. Het is cruciaal om je doelgroep te begrijpen, zodat je op basis daarvan een webshop op kunt zetten. Daarom raden we je aan om voor de start een marktonderzoek te doen. Zo kom je er immers ook achter of er überhaupt vraag is naar het product dat je wil verkopen. Juist nu er zoveel webwinkels zijn, is de kans aanwezig dat de vraag iets minder groot is dan je dacht. Door middel van een onderzoek wordt dat duidelijk.

Het is overigens sowieso aan te raden om voor een product te gaan waar nog te weinig aanbod van is of dat nog helemaal niet bestaat op de bestaande markt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een assortiment waar momenteel juist veel vraag naar is. De resultaten van zo’n onderzoek hebben invloed op je uiteindelijke bedrijfsvoering en mogelijke succes. Onderschat dit onderdeel dus niet om een hopelijk succesvolle webshop vanuit Leusden te kunnen draaien.

Zelf webshop maken of via bestaand platform opzetten?

Weet je eenmaal wat je wil gaan verkopen en wie je doelgroep is? Dan is het tijd om een webwinkel op te zetten. De meeste mensen die beginnen met een webshop hebben zelf geen kennis van het maken van een eigen website. Ze schakelen hier iemand voor in of ze kiezen ervoor om voor een bestaand platform te gaan. Er zijn diverse platforms op het gebied van e-commerce waar je gebruik van kunt maken. Hier maak je eenvoudige webwinkels op basis van bestaande templates; je hoeft zelf alleen maar de nodige content in te vullen.

Er zijn zowel gratis als betaalde platforms waar je een eigen webshop kunt maken. Wat wel goed is om te weten, is dat alle webshops die via deze websites worden gemaakt er vrijwel hetzelfde uitzien. Wil je liever direct opvallen met je webwinkel en professionaliteit uitstralen? Dan is het aan te raden om vanaf de start voor een webshop te gaan die zelf gebouwd is. Huur hiervoor een professional in wanneer je zelf niet over de kennis en ervaring beschikt, zodat je vanaf het begin van je carrière als webshopeigenaar professioneel bezig bent.

Investeer in goede dozen en ander inpakmateriaal

De meeste mensen die voor het eerst een webwinkel opzetten, doen dat vanuit huis. Ze reserveren een ruimte of deel van hun woning voor het opslaan van goederen die ze aanbieden in de webwinkel. Het is hartstikke logisch dat je in het begin misschien nog geen extra werkruimte kunt huren. Wat je in ieder geval wel vanaf de start goed aan moet pakken, is de manier waarop je je bestellingen verzendt. Investeer in stevige verzenddozen van hoge kwaliteit zodat de bestelde producten goed beschermd onderweg gaan naar de klant. Koop ook ander inpakmateriaal van goede kwaliteit.

Hiermee zorg je voor een fijn bestelproces waarbij het pakket met het product op een nette manier aankomt bij de klant. Er zijn meer dan 125 formaten voor kartonnen dozen te koop, zodat er voor ieder item wel een passende doos beschikbaar is. Schaf daarom ook altijd meerdere formaten verzenddozen aan, zodat je zeker weet dat je alles op kunt sturen. Extra leuk: het is aan te raden om je eigen huisstijl door te laten voeren in de lay-out van de dozen en/of het inpakmateriaal. Dat kan onder andere met stickers, stempels en andere leuke details.

Overige handige tips voor het beginnen van een webshop

Met de bovenstaande tips heb je al een goede basis te pakken voor een webwinkel. Daarnaast is er nog een aantal tips waar je aan kunt denken om er echt een succes van te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

Vertel op je website ook meer over wie je bent en waarom je deze webwinkel hebt opgezet. De meeste mensen vinden het leuk om een persoonlijke klik te voelen met een webshop. Investeer in professionele fotografie voor alle producten die je te koop aanbiedt in je webwinkel. Hoogwaardige foto’s zijn essentieel om je voorraad op een aantrekkelijke manier te presenteren. Zorg ook voor een soepel betalingservaring met meerdere opties. Denk aan iDeal, maar ook aan het integreren van PayPal, creditcard en meer. Bedenk vooraf of je extra geld nodig hebt door bijvoorbeeld een zakelijke lening af te sluiten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie