Afbeelding
Relatie

Slaagt de relatie tussen jou en je ex de volgende keer wel?

26 mei 2021 om 07:16 Partnercontent

De periode na een op de klippen gelopen relatie is een tijd van reflecteren en overpeinzen. Was het wel zo’n goed idee om de relatie te beëindigen? Want misschien zijn jullie wel voor elkaar gemaakt. Emoties nemen vaak de overhand bij de besluitvorming. Maar het gebeurde op een rationele manier aanschouwen is wellicht waardevoller. Uiteraard geven de gevoelens tussen jou en je partner uiteindelijk de doorslag. Maar vooral na het uitgaan van een relatie is het verstandig om je emoties niet voor honderd procent te vertrouwen. Overweeg de onderstaande punten zodat je helder voor ogen hebt of een volgende relatie tussen jullie wel een succes wordt.

Waarom heb je de intentie om weer samen verder te gaan?

Jullie relatie om de verkeerde redenen opnieuw een kans geven is altijd af te raden. Vraag jezelf daarom het volgende af. Mis jij je ex of mis je gezelschap? Een romantische relatie is een speciale band. Die heb je met niemand anders. Wanneer dit wegvalt ontstaat een gat in je leven. Je voelt de drang om dit op te vullen. Als eenzaamheid de enige reden is, dan is het beter om opzoek te gaan naar iemand anders. Want kennelijk mis je niet je ex, maar de aandacht en het gezelschap die bij een relatie hoort.

Om welke reden zijn jullie uit elkaar gegaan?

Een betekenisvolle relatie stoppen doe je niet voor de lol. Er is een reden geweest voor in ieder geval een van jullie. Misschien zijn er zelfs meerdere oorzaken. Is er een draagvlak voor een betere relatie in de toekomst? Want wanneer je op dezelfde voet verdergaat is er geen reden om aan te nemen dat jullie nu wel samen gelukkig worden.

Zijn er genoeg zaken veranderd?

Wat in de alinea hierboven beschreven staat loopt over in de vraag of er zaken veranderd zijn. De intentie moet er in de eerste plaats zijn. Jullie dienen allebei bereid te zijn om te vechten voor de relatie. Een belangrijk onderdeel is goed naar elkaar luisteren. Sta open voor kritiek en wees bereid om jezelf te veranderen. Dat werkt alleen als er sprake is van een wisselwerking. Neem elkaars kritiekpunten serieus en maak er werk van. Wanneer je allebei bereid bent om te vechten voor je relatie, dan is een tweede poging de moeite waard.

Klik hier voor tips voor het terugwinnen van je ex!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie