Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nieuwe remklauw nodig voor je voertuig? Bestel ‘m via een gespecialiseerde webshop

14 oktober 2021 om 06:52 Partnercontent

De remklauwen van een auto hebben doorgaans een erg lange levensduur. Toch kan het om de meest uiteenlopende redenen gebeuren dat je te maken krijgt met een remklauw die dienst weigert. Aangezien de remcapaciteit van je voertuig dan onmiddellijk flink afneemt is het essentieel dat je deze remklauw zo snel mogelijk vervangt of laat vervangen.

Bestel daarvoor je nieuwe remklauw via bijvoorbeeld een webshop die gespecialiseerd is in deze materie. Een bewijs van deze specialisatie kan worden geleverd doordat je voor elk type auto de juiste, bijbehorende remklauw kunt vinden. Zoek je bijvoorbeeld een remklauw voor de Audi A3, dan vind je die via de betreffende webshop met gemak. Een webshop die deze kwaliteiten heeft is Autopartsonline.

In het vervolg van dit artikel lees je eerst hoe remklauwen ongeveer functioneren. Je zult daardoor gelijk op de hoogte zijn van het belang van deze onderdelen. Vervolgens verstrekken we nog enige tips om de levensduur van remklauwen te verlengen en om zelf een remklauw te vervangen.

De werking van remklauwen in het kort verklaard

Wanneer je het rempedaal van je voertuig intrapt, dan treedt er ongemerkt een heel proces in werking. Dit proces begint bij de remklauw. Deze duwt namelijk het remblok op de remschijf. Hierdoor komt je voertuig daadwerkelijk tot stilstand. Het moge duidelijk zijn: voor een veilig gebruik en voor een deugdelijke manier van remmen zijn remklauwen, remblokken en remschijven allemaal onmisbaar.

Voor een langere levensduur van remklauwen zorgen? Het kan!

Als je de levensduur van de remklauwen van jouw auto zo lang mogelijk wilt laten zijn, probeer dan de volgende tips in praktijk te brengen:

  • Laat één of twee keer per jaar alle remonderdelen van je auto, en dus ook je remklauwen, grondig reinigen.
  • Zorg er altijd voor dat je je remvloeistof tijdig vervangt.
  • Probeer zo min mogelijk hard af te remmen tijdens het autorijden. Tracht daarentegen op de koppeling af te remmen of simpelweg vroegtijdig je gaspedaal los te laten. Alle remonderdelen van je auto worden daardoor ontlast.
  • Zorg ervoor dat je bij winterse weersomstandigheden zo min mogelijk de weg op gaat. Vooral strooizout kan namelijk nog wel eens voor schade aan remklauwen zorgen.

Het zelf vervangen van een remklauw

Zelf een remklauw van je Audi A3 (of een ander voertuig) vervangen is niet eenvoudig, maar met de juiste kennis en ervaring niet onmogelijk. Ben je dit van plan, zorg er dan eerst voor dat je je wagen omhoog krikt. Haal vervolgens het betreffende wiel van de auto. Daarna haal je de remblokken weg, duw je de remzuiger in de cilinder en maak je de remklauw los. Deze remklauw kun je nu vervangen door een nieuw exemplaar. Breng alle onderdelen dan weer op hun plekken aan. Doe dit alles met de grootst mogelijke nauwkeurigheid en zorg dat alle bouten die je loshaalt en later weer vastzet niet beschadigd raken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie