Afbeelding
Foto Unsplash

Vijf buitenactiviteiten om met je vrienden te proberen

15 december 2021 om 14:11 Partnercontent

Tegenwoordig snakt bijna iedereen naar buitenlucht, en elk excuus wordt gebruikt om gewoon even buiten te zijn. We waarderen het buitenleven steeds meer, en bij mooi weer is het vooral uitnodigend om gewoon even een frisse neus te halen. Maar we kunnen natuurlijk ook activiteiten ondernemen in de buitenlucht, die trouwens niet mogelijk zijn om indoors uit te oefenen. Als je ervoor zorgt alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, kun je verschillende buitenactiviteiten met vrienden ondernemen, waardoor je ook in deze moeilijke periode actief blijft en van het buitenleven geniet.

 Wandelen en Hengelen

Een leuke buitenactiviteit om ook samen met vrienden te doen, is wandelen. Wanneer aan het eind van de wandeling je hengelstokken pakt en rustig langs een kreek of meer gaat zitten om te proberen een visje te vangen, dan heb je een leuke combinatie gemaakt van wandelen en vissen, en als je er ook nog een wedstrijdelement aan toevoegt van wie b.v. de grootste, of kleinste vis heeft gevangen, dan kan niets de pret meer drukken, en kun je waarschijnlijk nog lang praten over die gezellige dag. 

Airsoft 

Het creëren van een neppe oorlogsscène met airsoft wapens kan jou en je vrienden urenlange entertainment bieden. Voor avonturiers en mensen die dol zijn op actie is dit een prima buiten activiteit. Airsoft wapens zijn de juiste keuzes om zo’n oorlogsscène, politie achtervolgingsscenes, of een bankroof uit te voeren. Voordat je met airsoft-wapens begint, moet je de basisgegevens hebben die nodig zijn om deze pistolen te bedienen. Er zijn ook accessoires te koop die je nodig zult hebben bij deze activiteit. Qua uiterlijk zijn er exacte replica’s van de originele modellen te krijgen. Dat maakt het spel nog opwindender en spannender. Het geeft het echte gevoel van het wapen, maar is 100% veilig. Alle pistool modellen zijn gas-, elektrisch en veerbediend en meestal verkrijgbaar in kalibers van 6 mm of 8 mm. Veel merken zijn vaak beschikbaar op de markt en bieden een behoorlijke lijst met keuzes voor de airsoft-liefhebber. Deze buitenactiviteit is heel  bijzonder en in vergelijking met paintball niet pijnlijk.

Bungeejumpen in Scheveningen

Als er een extreme activiteit is waardoor je bloed echt gaat pompen, dan is het wel  bungeejumpen in Scheveningen. Je springt daar wel 60 meter hoog boven de zee, naar beneden. Dit is als het ware een alternatief voor parachutespringen. Als je gaat skydiven heb je alleen een parachute om je te redden, maar bij bungeejumpen krijg je in ieder geval een touw om je aan vast te klemmen. Als dit jouw ding is en je vrienden geen bangerikken zijn, kunnen jullie een super opwindende buitenactiviteit ervaren, want die sprong doe je niet alleen vanaf een grote hoogte, maar je bent ook nog boven de zee.

Appels plukken

Een leuke buitenactiviteit is zeker appels plukken. Als het tijd is voor de oogst stellen sommige eigenaren van boomgaarden je in de gelegenheid met een groepje appels te gaan plukken. Natuurlijk kun je ook appels eten terwijl je plukt. Deze activiteit is misschien niet voor een ieder, maar zeker voor appel liefhebbers, en liefhebbers van de natuur in het algemeen. De mogelijkheid bestaat om door een gids rondgeleid te worden, die je alles verteld over de appelteelt. Best wel interessant.

Bird watching

Een ontspannende en mooie hobby is birdwatching. In Nederland zijn er verschillende vogels die zeldzaam zijn zoals: Blauwe baardmees, Zeearend, Blauwborst, Euraziatische houtsnip. Met vrienden erop uitgaan om deze prachtige vogels en vele anderen in hun eigen omgeving te bezichtigen, is een mooie manier om de natuur in te trekken en vogels van dichtbij te bekijken zonder ze te storen. Je moet wel een goede verrekijker meenemen. Een van de mooiste buitenactiviteiten als je van vogels houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie