Afbeelding
Foto door form PxHere

Tips voor een zomer in eigen land

26 mei 2021 om 16:06 Partnercontent

De temperaturen zijn nog niet heel veelbelovend, maar de zomer komt er toch echt bijna aan. Heb je een vakantie naar het buitenland geboekt of durf je het nog niet aan uit corona-overwegingen? Als dat laatste het geval is, dan heb je misschien iets aan onderstaande tips. We zetten een aantal ideeën op een rij voor hoe je de zomer in eigen land kunt doorbrengen. 

Maak een roadtrip door Nederland 

De eerste tip ligt voor de hand. Als je niet naar het buitenland gaat, vier dan vakantie in eigen land. Het weer is dan misschien niet altijd zo zonnig als in de landen waar je normaal gesproken vakantie viert, maar ons land heeft veel meer te bieden dan je wellicht denkt. Het is vooral erg veelzijdig. Nederland telt verschillende bruisende steden, tal van pittoreske dorpjes, prachtige natuurgebieden en fijne zee- en strandbestemmingen.

Natuurlijk kun je één bestemming kiezen voor je vakantie in eigen land, maar is een roadtrip niet veel leuker? Het is wat dat betreft een voordeel dat Nederland zo klein is en alles per auto bereikbaar is. Zelfs als je maar een week de tijd hebt, kun je al ontzettend veel zien. Je kunt een route op het internet zoeken, maar misschien is het nog wel leuker om deze zelf uit te stippelen.

Tover je tuin om tot een vakantieoord 

Wellicht heb je geen zin of tijd om voor langere tijd weg van huis te gaan. En bovendien: de zomer duurt lang. Dikke kans dat je veel tijd in je tuin gaat doorbrengen – mits je die hebt natuurlijk. Een mooi moment om deze om te toveren tot een vakantieoord. Allereerst is dit een uitstekende gelegenheid om wat meer groen in je tuin aan te brengen. Dit geeft niet alleen de nodige sfeer, maar het onderhoud hiervan is meteen een goede invulling van je tijd. Vervolgens breng je je tuin in vakantiesferen door bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad neer te zetten en/of een hangmat op te hangen. Je kunt je tuin dan gebruiken voor activiteiten die je normaal gesproken op vakantie doet, zoals zwemmen, zonnen en lezen. Zoek hiervoor naar een voordelig abonnement bij proefabonnement.com of vraag vrienden/collega’s/familieleden of ze nog leuke boeken hebben liggen.

Doe leuke uitjes 

Zoals het er nu uitziet mogen musea, theater en andere culturele instellingen vanaf volgende maand weer open. Dat vergroot meteen de keuze uit activiteiten voor de zomervakantie. Het leukste is natuurlijk om je horizon te verbreden en naar plekken te gaan waar je nog niet eerder bent geweest. Google eens wat er bij jou in de buurt allemaal is en ontdek wat nieuws! Ook kun je straks voorzichtig weer naar leuke evenementen zoeken.

Maak een fietstocht 

Een goede manier om je omgeving te verkennen is door een fietstocht te maken. Toegegeven: hier moet het wel een beetje lekker weer voor zijn. Er mag in ieder geval geen regen voorspeld zijn. Maar de kans is groot dat je verrassend mooie plekjes bij jou in de buurt ontdekt. Vaak kun je ook nog een paar mooie kiekjes schieten. Een fietstocht is bovendien gezond: je pakt meteen een portie beweging mee.

Houd een grote schoonmaak

Natuurlijk mag je in de zomervakantie ruimschoots genieten, maar het is ook de perfecte tijd om een aantal klusjes in huis te doen. Zo zal je nog meer van je huis genieten na een grote schoonmaak. Hierbij doe je niet alleen de ‘standaard’ klusjes als dweilen en stofzuigen, maar eigenlijk alles waar je normaal gesproken minder snel aan toekomt. Denk aan een grondige schoonmaak van de badkamer, keuken en wc. Een grote schoonmaak klinkt misschien niet meteen als de allerleukste activiteit, maar als je eenmaal aan de slag bent valt het reuze mee. En er kan weinig op tegen het gevoel van een volledig schoon huis.

Duik de keuken in 

Op een vakantie in het buitenland staat lekker eten vaak centraal. Maar daar kun je natuurlijk ook zelf voor zorgen! Gebruik de zomermaanden om de keuken in te duiken en nieuwe recepten uit te proberen. Extra leuk is om voor gerechten uit het buitenland te kiezen. Gelukkig is het tegenwoordig doodeenvoudig om online gerechten te vinden. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Een ander idee is om zelf cocktails te maken, dit heeft ook een behoorlijke associatie met een vakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie