Afbeelding
Foto Shutterstock

Industriële of warme tint in huis met een pvc vloer

26 april 2022 om 21:24 Partnercontent

Al jaren behoort pvc tot de populairste opties, wanneer mensen de vloer binnen hun woning vernieuwen. Niet voor niets, want een pvc vloer biedt hen verschillende voordelen. Je kunt denken aan de duurzaamheid van het materiaal. Doordat pvc niets meer dan een soort kunststof, is de vloer goed bestand tegen vocht. Daar waar je bij de keuze voor een houten vloer al snel last zal hebben van kringen, als er water op de vloer gemorst wordt. Een andere reden om voor een pvc vloer te kiezen, is de ruime keuze aan mogelijkheden. Kies je voor een pvc vloer met houtlook, of krijgt een pvc vloer met betonlook de voorkeur? Een pvc vloer met betonlook lijkt enigszins op een vloer met keramische tegels, of bijvoorbeeld op een gietvloer. Ze horen bij de laatste interieurtrends!  

Warme tint met een pvc houtlook vloer

Op zoek naar een mogelijkheid om de ruimtes thuis juist een warme, in plaats van industriële look te geven? Kijk in dat geval eens naar pvc visgraat. Dit type vloer geeft ruimtes niet alleen een warme uitstraling, maar heeft ook iets speels. Het is een goed alternatief voor het op rechte wijze leggen van de planken van pvc. In plaats van een visgraat pvc vloer, zou je ook een pvc vloer met Hongaarse punt kunnen overwegen. Dit type vloer lijkt enigszins op een visgraat vloer. Met een Hongaarse punt kun je een ruimte wat groter laten lijken.  

PVC vloer met nerven lijken net echt 

Wanneer je voor een pvc vloer met register embossing kiest, lijkt het alsof de vloer van echt hout gemaakt is. Dat zit niet alleen in de uitstraling van de vloer, maar bijvoorbeeld ook in het feit dat de pvc planken nerven bevatten. Je kunt ze zelfs voelen, als je met je hand over de planken beweegt. Niet alleen een pvc visgraat vloer met houtlook kan van register embossing worden voorzien. Dit is ook mogelijk bij pvc vloeren met steen- of tegel look. 

Voordelen van het gebruik van pvc

Niet alleen is een pvc vloer goed bestand tegen vocht. Dit type vloer biedt nog meer voordelen! Denk ook aan het feit, dat een pvc vloer lang mooi blijft. In het bijzonder, wanneer je voor kwalitatief hoogwaardig pvc kiest. Het is een hele duurzame keuze. Doordat pvc relatief dun is, kun je dit type vloer daarnaast goed combineren met vloerverwarming. Een van de nadelen van bijvoorbeeld houten planken zit in het feit, dat het hout relatief dik is. Dit betekent dat de vloerverwarming eerst het hout moet verwarmen, om vervolgens de temperatuur in de ruimte zelf op te laten lopen. Dit kost onnodig veel energie. PVC is veel dunner dan hout, waardoor er minder energie verbruikt hoeft te worden bij het verwarmen van de woning.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie