Afbeelding
Foto via Kleinkunstig

Kunstonderwijs op school? Er is meer mogelijk dan je denkt

Partnercontent

Ben je op zoek naar een originele culturele activiteit bij jou op school? Bij Kleinkunstig organiseren we al sinds 2005 kunsteducatie op scholen door heel Nederland. Gedurende die jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een veelzijdige professionele samenwerkingspartner voor alles wat te maken heeft met het kunstonderwijs. Ons netwerk bestaat uit kunst- en educatieprofessionals in alle denkbare disciplines. Zo zorgen wij ervoor dat we ons aanbod steeds weer kunnen verbreden, vernieuwen en verbeteren. Met minder nemen wij geen genoegen: kunstonderwijs heeft zó ontzettend veel potentie! Onze missie is om scholen te helpen om die potentie volledig vrij te maken.

Buiten de box

Als je denkt aan kunstonderwijs dan denk je waarschijnlijk al snel aan beeldende kunst of muziek in de klas. Of misschien denk jij wel aan het maken van een dansvoorstelling of het opvoeren van een theaterstuk? Allemaal superleuk, maar er is zo veel meer mogelijk. Omdat wij het belangrijk vinden om aan te sluiten bij de leefwereld van de leerlingen, hebben we bijvoorbeeld ook veel workshops die inhaken op digitale media of die plaatsvinden op het snijvlak van kunst en techniek. Zo maken we podcasts met leerlingen, choreograferen we het ultieme TikTok-filmpje en maken we met de hele klas een VR-film.

Een onvergetelijke eindexamenvoorstelling

Kunstonderwijs leent zich ook bijzonder goed om samen stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen. En wat is er nou bijzonderder dan het moment dat de állerlaatste schooldag in zicht komt? Het leven van eindexamenleerlingen is stiekem best spannend. Halen ze hun examen wel of niet? Zakken is natuurlijk spannend, maar slagen is misschien nog wel veel spannender: want wat gaan ze daarna doen? Wij maken een eindexamenvoorstelling waarin leerlingen op eigen en luchtige wijze kunnen verbeelden hoe zij deze spannende levensfase ervaren.

Een workshop op maat

Omdat geen leerling en dus ook geen school hetzelfde is, geloven wij heel erg in maatwerk. Natuurlijk hebben we een standaard repertoire aan workshops, maar die passen we eenvoudig zo aan dat ze bijvoorbeeld aansluiten bij een voor jouw school relevant of actueel thema. En heb jij een hele andere wens? Ook daar draaien wij onze handen niet voor om.

Deze scholen gingen je al voor

In regio Leusden waren we al eerder op het VMBO Trivium College en De Amersfoortse Berg. Hier verzorgden we een workshop Zeefdrukken en maakten we samen met eindexamenleerlingen de voorstelling Multiple Choice. Wil je weten of we ook iets kunnen betekenen voor jouw school? Dan ben je van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen.

advertentie